Mijn eerste kookboek review staat voor je neus!

Ik heb echt meer dan genoeg boeken om mijn mening over te delen, om jullie als tip te geven en mijn favoriete receptjes uit te lichten. Maar ik had het idee dat er al genoeg boek reviews gedeeld worden en jullie hier dan ook niet echt op zaten te wachten. Tot ik een poll op Instagram deelde met deze vraag, waarbij het tegendeel bleek: jullie willen juist heel graag dat ik mijn tips en bevindingen deel.

Vaak betrap ik mijzelf erop dat ik halverwege afhaak bij lange lappen tekst met veel informatie en uitleg, dus dat ga ik jullie ook niet aandoen. Dat ik enthousiast ben over een boek mag duidelijk zijn als ik het hier deel. Ik zal natuurlijk wel vertellen waarom ik enthousiast ben en wat ik zelf al uit het boek heb gemaakt. De rest mogen jullie zelf ervaren, wanneer je het boek aanschaft.

Maar waar ga je dan beginnen met een hele collectie, waar ik persoonlijk stuk voor stuk blij van word? Ik heb dan ook de keuze gemaakt om te starten met de laatste 2 boeken die ik aan mijn collectie heb mogen toevoegen.

  • VERS DEEG
  • Claudia Damen
  • Instagram @foodfromclaudine
  • Uitgeverij NIJGH cuisine

Claudia heb ik ooit op een bloggers event ontmoet en sindsdien volg ik haar met veel plezier en enthousiasme. Haar foto’s en recepten zijn zaligmakend en het verbaasde mij dan ook niet dat er een boek van haar hand aankwam.

Ik geef toe, ik ben geen broodbakker en twijfelde daarom of ik VERS DEEG op mijn verlanglijstje moest zetten voor de kerst. Maar ook Claudia is ooit begonnen én ik las zo veel lovende reacties over het boek op Insta, waardoor ik toch nieuwsgierig werd.

En zo had ik mijn wensenlijstje toch nog even aangevuld met een verzoekje. Ietwat verlaat, maar des te leuker, kreeg ik het boek net na de kerst. En vanaf het moment dat ik ‘m doorbladerde heb ik geen seconde spijt!

Ik lees altijd eerst een kookboek voor het slapen gaan en het zal je dan ook niet verbazen als ik zeg dat Claudia een paar nachten op mijn slaapkamer heeft doorgebracht. Althans haar boek op mijn nachtkastje welteverstaan. Van het lezen werd ik al blij en kreeg ik zin om aan de slag te gaan.

Het formaat van het boek vind ik ook nog eens prettig, geen groot exemplaar, maar mooi handzaam met een hardcover. Claudia beschrijft alles duidelijk, van de basis tot aan recepten waar je de basis kan toepassen.

Na enkele nachten vertoeven op de slaapkamer had ik mijn selectie gemaakt, waarmee ik aan de slag wilde gaan en werd VERS DEEG verplaatst naar mijn aanrecht.

Als eerste wilde ik de tijgerbollen proberen. De bollen waren boven verwachting goed, maar het ‘tijger’ effect kreeg ik niet. Dit heb ik in een DM aan Claudia voorgelegd en wat bleek, het lag niet aan mijn broodbak skills. Het was maar een klein foutje in het boek: de hoeveelheid water die bij het ‘tijgerpapje’ moet worden toegevoegd, staat niet vermeld (65ml water). Dit heb ik gelijk aangepast en de 2e poging waren ze zoals ik ze graag wilde zien. En ik meen het als ik zeg, dat als ik dit kan, jullie dat ook kunnen!

Naast brood stond er ook nog een reeks bijpassende gerechtjes in en ook daar ben ik mee aan de slag gegaan.

De Bougiourdi moest ik gewoon maken met mijn liefde voor feta én Griekenland. Het is een smaakvol en simpel gerechtje van kaas, paprika en kruiden, wat weer perfect combineerde bij de lunch met de tijgerbollen i.p.v. de pita. Dippen en smullen maar!

Een absolute favoriet die ik nu al een paar keer heb gemaakt na mijn hardloopronde is de Groene Shakshuka. Stiekem vind ik deze nog lekkerder dan het origineel en het is ook nog eens super voedzaam en vullend. Zoals mijn oude sportcoach altijd zei: “groene groentes zijn altijd goed!”.

Inmiddels heb ik ook al het Knoflookbrood en de Brioche gemaakt en ook hier werden we thuis allemaal blij van. Want als de man zegt dat het beter smaakt dan de Duitse bakker is dat een groot compliment, gezien ze bij mij nogal kieskeurig zijn als het om brood gaat. Niet alleen bij brood overigens?.

Ik durf dan ook oprecht te zeggen dat dit één van mijn nieuwe favorieten is, die zeer regelmatig in mijn keuken ligt. Dit boek kan ik jullie dus zeker aanraden om aan te schaffen.

bol.com | Vers deeg, Claudia Damen | 9789038808376 | Boeken

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading