a new adventure!

20201111_082914

let’s do this!

 

Het is een feit! Wij hebben ons prachtige huis, én haard, verkocht en gaan op avontuur.

Toen ik dit op social media aankondigde,  stroomden de berichtjes en vragen van jullie binnen. Het is dus de hoogste tijd om hier een blog aan te wijden, even verder op in te gaan en toe te lichten wat dat nieuwe avontuur gaat zijn.

Het is natuurlijk niet de eerste keer dat wij grote stappen zetten en het roer totaal omgooien. Al was de stap van Houten naar Limburg peanuts vergeleken met wat wij nu gaan ondernemen.

3 jaar geleden maakten wij al een drastische omschakeling om de randstad te verruilen voor Zuid-Limburg.

Voor velen was deze move een verrassing en niet te begrijpen, maar voor ons was het een stap die we vol overgave, met ons gevoel en met zijn 3en hebben genomen. We wilden weg uit de ratrace, de drukte van de randstad. We wilden niet groter wonen of een snelgroeiend bedrijf. Wij wilden leven!

We wilden meer vrijheid, ruimte en meer genieten. Dit kregen we toen we alles opgaven en hier iets nieuws opbouwde. Die stap nemen was het beste wat we hebben kunnen doen.

Precies op het juiste moment verkopen, overal afstand van doen en de drukte achter ons laten. Want met de verhuizing kwam daar ook Corona.

Wat betekende dat we geen stress om onze bedrijven hadden, maar juist de tijd kregen om ons nieuwe plekje van top tot teen te verbouwen.
Dit was een mooie generale op het avontuur wat we nu aangaan. We hebben namelijk met zijn 3en gebuffeld en opgebouwd tijdens de Corona periode en zo gezien waartoe we in staat zijn met elkaar.

In die 3 jaar dat we hier nu wonen hebben we zoveel geleerd, weten we nog meer wat we willen én vooral wat we niet willen.

We hebben hier gelachen, gehuild en onwijs veel geleerd. We hebben opgebouwd, los gelaten, afscheid genomen, mijlpalen gevierd, diepe dalen overwonnen en de mooiste plannen gecreëerd. En nu is het tijd om deze fijne plek los te laten en door te gaan.

Want waarom zou je wachten als je nu voelt dat het de tijd is.

De droom was er altijd al om naar het buitenland te vertrekken. Nu Dean de leeftijd heeft, alles hier heeft afgerond én dit avontuur graag met ons aangaat, is er niets wat ons nog tegen kan houden.

We hebben de stap genomen en gekeken wat ons huis op de markt deed als we het in de verkoop zouden zetten. De timing bleek perfect! Binnen een week was de kogel door de kerk en was de verkoop rond. En nu de papierzaken allemaal in orde zijn, kunnen wij verder met onze plannen en avontuur.

Waar wij ons gaan settelen, weten we nog niet. Dat is juist het grote avontuur!

Sommige mensen vinden dit raar, andere begrijpen dit totaal niet en verklaren ons voor gek. Er zijn ook mensen die dit graag willen doen, maar te veel excuses hebben om het te laten of te veel beren op de weg zien. En dat is natuurlijk allemaal prima.

Wij willen juist niet vastroesten, willen niet mee in de sleur en laten ons niet gek maken. Wij willen juist die vrijheid, dat avontuur aangaan en kijken wat er op ons pad komt. We hebben alle tijd, zijn niet gebonden aan school en/of werk en willen zo meer van de wereld zien.

Daarom nemen wij deze stap.

Om Dean deze ervaring te geven, zodat hij zich nog verder kan ontwikkelen en wereldwijzer kan worden. Dat we dit met zijn  3en gaan ondernemen is goud waard.

Wij slaan onze spullen op en vertrekken in februari met de camper. De route en bestemming liggen nog helemaal open. Al zijn er bepaalde plekken die we zeker gaan bezoeken, maar die deel ik uiteraard met jullie als we er zijn.

Uiteindelijk denken we te eindigen in Spanje om ons daar te vestigen, maar dit kan natuurlijk zo heel ergens anders zijn. Dat is juist het avontuur en de ultieme vrijheid die wij tegemoet gaan.

Je zult hier dus vanaf volgend jaar wat meer reisverhalen tegen komen en ietsje minder receptjes, maar alles blijft even gezellig en mooi om hier te delen met jullie!

Liefs, Heidy

 

 

 

 

90 reacties

 1. Chantal op 12 november 2022 om 05:36

  Wat een super leuke stap, en wat gaaf om dat met zijn drietjes te kunnen doen. ❤️
  Natuurlijk blijf ik jullie volgen.

  • Heidy van Megen op 12 november 2022 om 09:07

   dankjewel lieve chantal! xx

   • Debbie Bodewes op 12 november 2022 om 11:26

    wat een mooie stap Heidy!! Geweldig dat jullie je hart volgen en willen leven. Stiekem ben ik wel een beetje jaloers, maar mijn tijd komt nog. Ik wens jullie superveel genietmomenten!

    • Heidy van Megen op 14 november 2022 om 07:40

     ik weet zeker dat jou tijd nog komt lieve debbie! en tot die tijd mag je met mij posts mee genieten:) dikke knuffel! en dank voor je lieve woorden!

   • Lotte op 14 november 2022 om 11:43

    zoo super stoer van jullie! ben echt benieuwd wat jullie allemaal samen gaan meemaken ?? heel veel plezier op jullie nieuwe avontuur❤️

 2. Henrike op 12 november 2022 om 05:37

  WAUWWWWWW!!! Wat een geweldig vooruitzicht met z’n 3tjes de vrijheid in. Doen wat je hart je ingeeft? Wij wensen jullie heel veel geluk!! En vooral heel veel genieten?

  • Renate op 12 november 2022 om 06:54

   Wat ontzettend STOER om dit te gaan doen, dan toon je LEF. Ik wens jullie heel veel avontuur, mooie plekjes, lekker eten maar vooral veel gezelligheid en ontdekkingen met zijn drietjes. Natuurlijk blijf ik je volgen! Leef je droom!

  • Heidy van Megen op 12 november 2022 om 09:08

   dankjewel lieverd! we gaan er voor! en hou jullie uiteraard op de hoogte:) dikke knuffel!

   • Suzanna op 12 november 2022 om 12:41

    supertof! heel benieuwd naar al jullie avonturen!

    • Heidy van Megen op 14 november 2022 om 07:39

     natuurlijk hou ik jullie op de hoogte suzanna! dikke knuffel xx

 3. Clemens Molenkamp op 12 november 2022 om 05:52

  Ik vind het helemaal fantastisch! Jullie doen juist, wat anderen niet durven. Maling hebben aan alles en doen wat jullie willen, en met zijn drieën op één lijn zitten.. GOUD!
  Ik ben heel trots op jullie.
  Veel geluk met alles wat jullie gaan ondernemen en geniet van deze stoere beslissing.
  Liefs Cleem

  • Heidy van Megen op 12 november 2022 om 09:09

   lieve lieve cleem, jou woorden…, die zijn goud!! je maakt me altijd aan het lachen..,of huilen;) je raakt me iig.. haha!
   dankjewel lieverds maar eerst morgen nog ff lekker snaaien en ouwehoeren!

   • Hilde op 12 november 2022 om 19:43

    Follow the sun!

  • Annemiek op 12 november 2022 om 10:16

   Zo mooi wat jullie samen gaan beleven, geniet van de voorpret. En yep die beren op de weg en ja maar met een excuus hoorde we ook toen we emigreerde. leef jullie dromen en later nooit”had ik maar”.

   • Heidy van Megen op 14 november 2022 om 07:41

    wij begrijpen mekaar zó goed annemiek!dankjewel voor je lieve berichtje en wij komen langs rijden hoor!

 4. Anja op 12 november 2022 om 06:16

  Ik blijf je natuurlijk volgen! Zo benieuwd waar jullie overal terecht gaan komen!
  En yep weet nu precies hoe spannend en leuk het is om zo’n totaal andere weg in te gaan slaan.
  ?❤️

  • Bianca op 12 november 2022 om 07:41

   zo gaaf en zo knap! je hebt gelijk, veel mensen zuiden willen, maar hebben altijd wel een excuus. Het is ook een grote stap, maar als je dit met je gezin kan doen, dan heb je wel alles wat je bij je wil hebben!
   Heerlijk om al je verhalen te lezen en dit alles is helemaal passend bij jou!!?

   • Heidy van Megen op 12 november 2022 om 09:02

    dankjewel! never nooit saai bij ons;) en dit is idd helemaal wat bij ons pas en hoort! geweldig om dit met dean te kunnen doen en delen. keep you posted! dikke x

  • Heidy van Megen op 12 november 2022 om 09:10

   dankjewel lieve anja! waar gaan jullie heen??! heel benieuwd en uiteraard blijven we mekaar volgen! xxx

   • Esther op 12 november 2022 om 18:30

    meid wat heerlijk!! ik geef jullie groot gelijk?
    Ben heel benieuwd naar de reisverhalen!

    liefs Esther

    • Heidy van Megen op 14 november 2022 om 07:36

     dankjewel esther! superlief! keep you posted! xx

 5. Angélique op 12 november 2022 om 06:16

  Wat gaaf zeg. Ik wens jullie alle geluk toe op dit avontuur. En blijf jullie graag volgen.
  Groetjes uit Houten.

 6. Chantal op 12 november 2022 om 06:40

  wat een grote stap en wat een lef…ben heel benieuwd naar jullie avonturen en blijf je zeker volgen…ook heel benieuwd waar jullie blijven hangen of dat jullie terug naar Nederland komen…
  succes

 7. Renske Koken_metliefde op 12 november 2022 om 06:51

  wat een super gaaf avontuur❤️. en zeker blijf ik je gewoon volgen.

  • Heidy van Megen op 12 november 2022 om 09:06

   superlief renske! dankjewel! en zó leuk al de reacties en dat je ons avontuur mee volgt!

 8. Renate op 12 november 2022 om 06:56

  Wat ontzettend STOER om dit te gaan doen, dan toon je LEF. Ik wens jullie heel veel avontuur, mooie plekjes, lekker eten maar vooral veel gezelligheid en ontdekkingen met zijn drietjes. Natuurlijk blijf ik je volgen! Leef je droom! ???

  • Heidy van Megen op 12 november 2022 om 09:06

   dank voor dit te lieve berichtje renate! zal uiteraard genoeg delen zodat ons avontuur te volgen is! we gaan er voor! dikke knuffelxx

 9. Jacquelien op 12 november 2022 om 06:58

  FANTASTISCH!!
  Wat een rijkdom dat jullie dit avontuur met z’n drieën aangaan !
  Ik “reis” met jullie mee , kom maar door met die mooie belevingen en maak samen te gekke herinneringen ! ♥️

  • Heidy van Megen op 12 november 2022 om 09:04

   lieve jacquelien, altijd zó leuk om jou berichtjes te ontvangen! superlief en zeker dat ik je mee neem op ons avontuur! dikke knuffel voor jou lieverd!

 10. Petra Wammes op 12 november 2022 om 07:23

  Het avontuur kan beginnen jullie hebben groot gelijk .
  Geniet en leef jullie leven .
  Heel veel succes plezier en vooral maak mooie plaatjes dan kan ik mee genieten .
  Liefs van mij .

  • Heidy van Megen op 12 november 2022 om 09:03

   ik laat jullie zeker mee genieten! te leuk om te delen en jullie reacties en lieve reacties en berichtjes te lezen! one life live it!!

 11. Tess op 12 november 2022 om 07:29

  spannend hoor, maar lijkt me een heerlijk avontuur, benieuwd waar jullie uiteindelijk eindigen!!
  succes lieverds ?

  • Heidy van Megen op 12 november 2022 om 09:02

   kom er maar eentje proosten bij ons onder de spaane zon! dikke kus voor jullie

   • Gerda op 12 november 2022 om 09:16

    heel erg stoer , ik ben ook bezig met voor mij een grote stap van Tiel naar een grote stad ,
    dit wat jullie doen echt mega stoer en leuk !!
    ik ga jullie blijven volgen ♥️
    heel veel geluk toegewenst

    • Heidy van Megen op 14 november 2022 om 07:42

     wát stoer! welke stad ga je heen gerda? succes met alles en superleuk dat je ons blijft volgen! xx

 12. Elma op 12 november 2022 om 07:41

  super dat jullie dit gaan doen! heel veel geluk en uiteraard blijf ik je volgen hoor

  • Heidy van Megen op 12 november 2022 om 09:01

   volger vanaf het eerste uur! te leuk elma! en mijn grote voorbeeld om gezond en fit te blijven;) dikke knuffel

 13. Corry op 12 november 2022 om 07:42

  Super nichie, zo gaaf om te doen.
  Zal jullie zeker blijven volgen! .
  Geniet van alles mop.
  ❤️❤️❤️

  Maar ik zal je cheesecake Caramel missen?

  • Heidy van Megen op 12 november 2022 om 08:59

   cheesecake onder de spaanse zon is ook heerlijk nichie;) heb je gelijk een mooie vakantie er achteraan;)

 14. Yvanna op 12 november 2022 om 07:51

  wauw meid ik vind het zo stoer en goed dat jullie
  jullie droom leven en gaan doen
  wat zouden jullie een mooie leven ,en plezier hebben
  ik zeg ga er voor en ik zal jullie volgen via insta en via deze bio
  veel liefs en genieten is de sleutelwoord??

  • Heidy van Megen op 12 november 2022 om 09:00

   dankjewel lieve yvanna! en keieleuk dat je onze avonturen mee volgt! dikke x

 15. Karin op 12 november 2022 om 07:56

  Wauw!!!! Wat onwijs gaaf.
  Volg jullie hart en wat je zegt er zijn er veel meer die dit zouden willen maar niet doen, including myself ?.
  Heel erg benieuwd naar jullie avonturen.

  • Nathalie op 12 november 2022 om 08:28

   Oh Heidy….wat gaaf. En natuurlijk stiekum een beetje jaloers. Ga ervoor met zn drieeen!!!!

   Nathalie

   • Heidy van Megen op 12 november 2022 om 08:55

    dankjewel nathalie! zal genoeg delen zodat je kan mee genieten met ons avontuur:)

    • Nathalie op 24 november 2022 om 08:58

     Kan niet wachten! Succes met al het geregel!

     • Heidy van Megen op 30 november 2022 om 09:09

      dankjewel! nu even gekkenhuis maar straks volgas genieten!  • Heidy van Megen op 12 november 2022 om 08:58

   ik neem je mee op avontuur karin, ben je er toch een beetje bij;)! dikke knuffel voor jou!

 16. Marion van A op 12 november 2022 om 08:04

  Fantastisch! Jullie gaan de vrijheid tegemoet, ik hoop en denk dat jullie enorm gaan genieten en iedere tegenslag met z’n drieën aankunnen. Ik blijf volgen en wie weet tot ziens in Spanje volgend jaar????

  • Heidy van Megen op 12 november 2022 om 08:58

   ja! koffietje samen in de winter op het strand;)
   we volgen mekaar sowieso! dikke x

 17. Sophie Bakkenes op 12 november 2022 om 08:18

  Wauw GAAF zeg en hoe fijn met je 2 kanjer ❤️
  Heidy leef lekker je dromen ipv droom je leven.
  Ik volg je op de voet ehhh camper fijne ❤️reis.
  Groetjes Sophie

  • Heidy van Megen op 12 november 2022 om 08:57

   superlief sophie, dankjewel! jou berichtjes en reacties vind ik altijd te lief! en zo leuk dat je mee geniet!xxx

 18. François op 12 november 2022 om 08:27

  tof hoor, heel veel plezier en geluk met zijn allen, geniet van alle indrukken en waar je ook settled (uiteindelijk) is en wordt het zeker leuk, bon viaje y mucho suerte.

  • Heidy van Megen op 12 november 2022 om 08:56

   ahhh…,gracias! superlief! xx

 19. Daniëlla Peters op 12 november 2022 om 08:31

  Heerlijk!! Ik zou het niet “durven” en eentje moet achterblijven om op mam te passen?. Als jullie uiteindelijk gesetteld zijn hoop ik dat ik s mag komen kijken waar jullie “geland” zijn. En vanaf de tijd dat jullie vertrekken (waar ik wel een beetje tegenop zie) zal ik jullie hier volgen en af en toe appen uiteraard. Good luck lieverds. En in Limburg blijft altijd een plekje voor jullie als jullie het missen. ?

  • Heidy van Megen op 12 november 2022 om 09:10

   hihi! je kent ons;) en uiteraard altijd welkom! dikke knuffel xx

 20. Peter op 12 november 2022 om 08:38

  heel veel succes saampjes en veel plezier op deze fantastische reis lll
  groetjes Peter en Emmy

  • Heidy van Megen op 12 november 2022 om 08:54

   dankjulliewel!

 21. Jolanda op 12 november 2022 om 08:45

  Doe wat je hart je ingeeft!!! Wat voor vele een droom is maken jullie waar!!! Je leeft maar één keer!!! geniet!!!!

  • Heidy van Megen op 12 november 2022 om 08:54

   we gaan er voor jolanda! geweldig om dit met Dean samen te kunnen doen. dikke knuffel van ons

 22. Jan kranghand op 12 november 2022 om 08:45

  wat een avontuur zijn jullie begonnen de foto’s die je al op fb had gezet zien er prachtig uit.
  wij wensen jullie veel plezier met deze uitdaging.
  groetjes Jan en Nel

  • Heidy van Megen op 12 november 2022 om 08:53

   wát lief! dankjulliewel! er volgen nog vele foto’s;) xx

 23. Peter op 12 november 2022 om 08:50

  heel veel plezier op deze fantastische reis en ervaring die jullie gaan beleven.
  heel veel succes en we blijven jullie volgen.
  groetjes Peter en Emmy

  • Heidy van Megen op 12 november 2022 om 08:53

   dankjulliewel lieverds! zal onze avonturen delen! xx

   • Doenja op 13 november 2022 om 16:03

    Een spannende maar te gekke stap! Als dit voor jullie goed voelt kan het nooit fout zijn.
    Ga er met volle teugen van genieten en ook ik volg graag jullie avontuur!

    • Heidy van Megen op 14 november 2022 om 07:32

     dankjewel doenja! leuk dat je ons avontuur mee volgt! zeker spannend maar zó gaaf om als gezin te ondernemen!

 24. Karin Zwennicker op 12 november 2022 om 09:44

  Wat ontzettend gaaf lieve Heidy!
  Heel veel geluk met dit nieuwe avontuur!
  Liefs, Karin

  • Heidy van Megen op 14 november 2022 om 07:41

   wát lief karin! dankjewel! xx

 25. Ilona op 12 november 2022 om 14:14

  Superstoer! Jullie hebben groot gelijk. Ik blijf je uiteraard volgen 🙂

  • Heidy van Megen op 14 november 2022 om 07:39

   dankjewel ilona! het avontuurlijke past ons helemaal. en het buitenland heeft altijd getrokken, nu gaat het eindelijk gebeuren!

 26. Yvonne op 12 november 2022 om 14:53

  wat gaaf heel veel succes met alles wat op jullie pad komt.gr Yvonne?

  • Heidy van Megen op 14 november 2022 om 07:38

   dankjewel yvonne!

 27. Gitte (zusjes7zooi) op 12 november 2022 om 16:54

  Mooi geschreven en wat goed om niet enkel te dromen maar gewoon te doen . Ben heel benieuwd waar het avontuur jullie gaat brengen . Wens jullie gedrieën veel fijns toe ☀️,

  • Heidy van Megen op 14 november 2022 om 07:38

   dankjewel gitte! ik kom voor vertrek nog langs hoor! en leuk dat je ons avontuur mee volgt!

 28. Wilma van Meenen op 12 november 2022 om 18:04

  Wauw, gewaagd, spannend, avontuurlijk en mooi. Geniet er vooral van met z’n drieën. ??

  • Heidy van Megen op 14 november 2022 om 07:37

   dankjewel wilma! past helemaal bij ons;) nooit saai hier, haha! dikke kus voor jullie!

 29. Hilde op 12 november 2022 om 19:44

  Follow the sun!

  • Heidy van Megen op 14 november 2022 om 07:36

   precies dat Hilde! dankjewelxxx

 30. Silvia van Schaik op 12 november 2022 om 21:45

  Wauw super mooi dat jullie dit avontuur met z’n drieën gaan beleven, heel veel plezier en vooral genieten van deze mooie reis met nog open eindbestemming. ??❤️

  • Heidy van Megen op 14 november 2022 om 07:36

   dankjewel sylvia! hoe gaat het met jullie? dikke knuffel vanuit nu nog limburg:)

 31. Mirel op 13 november 2022 om 08:19

  Wat geweldig Heidy!! Helemaal gaaf! Lijkt mij ook heel mooi om ergens in een lekker warm land te wonen!
  Ik ga alles zeker volgen.
  Liefs Mirel

  • Heidy van Megen op 14 november 2022 om 07:35

   dankjewel lieve mirel! de warmte doet altijd zo veel goeds, worden we blij van!:) dikke knuffel voor jou!

 32. Sylvia op 13 november 2022 om 08:50

  Waaauw wat een zalig avontuur, ik ken nog mensen die onlangs en binnenkort deze stap zetten?
  Mooie tijden komen eraan❤️?

  • Heidy van Megen op 14 november 2022 om 07:34

   ik hoor het zo veel om mij heen! te gaaf! dankjewel voor je lieve berichtje!

 33. Ilona Romeijn-van Altena op 13 november 2022 om 15:54

  Heerlijk, wat goed dat jullie dit doen en stiekem vermoedde ik al zoiets ?
  Past inderdaad helemaal bij jullie.
  Heel veel reis plezier ?

  • Heidy van Megen op 14 november 2022 om 07:33

   dankjewel ilona! zo leuk dat het voor vele geen verrassing is:)

 34. Janneke op 14 november 2022 om 06:35

  olá, wat gaan jullie een super gaaf avontuur tegemoet! het lijkt me heerlijk om deze vrijheid te hebben. heel veel plezier, geniet en maak mooie herinneringen met elkaar! groetjes, Janneke p.s: zie ik je vrijdag wellicht of al te druk met inpakken?

 35. Lotte op 14 november 2022 om 11:48

  zoo super stoer van jullie! ben echt benieuwd wat jullie allemaal samen gaan meemaken ?? heel veel plezier op jullie nieuwe avontuur❤️

  • Heidy van Megen op 30 november 2022 om 09:10

   ahhh zó lief! dankjewel!! onderweg ga ik jullie gehaktbrood maken!!

 36. Stefanie op 14 november 2022 om 13:21

  Wat stoer en moedig! jaloers op jullie durf om te gaan al is het uiteindelijke doel nog niet duidelijk. ik wens jullie samen met jullie prachtige viervoeter heel veilige kilometers, mooie herinneringen en heel veel ervaringen toe.
  stay save!!
  lieve groet
  Stefanie
  Weggooienkanaltijdnog

  • Heidy van Megen op 30 november 2022 om 09:10

   wát een lief berichtje stefanie!
   dankjewel! uiteraard kan je ons hele avontuur volgen via insta en hier! liefs heidy

Laat een reactie achter

Als eerste op de hoogte van de nieuwste berichten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading