Limoen courgette cake

Laat je niet weerhouden door de verrassende en ietwat aparte ingrediënten want deze cake is echt verbluffend lekker!
Gang Nagerecht

Equipment

  • Bakpapier
  • Cakeblik (25 cm)

Ingrediënten
  

Voor de cake

  • 300 gram courgettes geraspt
  • 75 gram avocado zonder pit en schil
  • 2 limoenen geraspt en geperst
  • 175 gram lichte basterdsuiker
  • 3 eieren geklutst
  • 350 gram zelf.rijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 75 ml olie

Voor het glazuur

  • 140 gram poedersuiker
  • 1 limoen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 C/ het lucht op 160 C.
  • Vet de cakevorm in met een beetje olie en bekleed deze bakpapier.
  • Doe de courgette in een schone theedoek en knijp deze goed uit dat er zoveel mogelijk vocht uit de courgette komt.
  • Pureer de avocado met de olie in een keukenmachine tot een glad papje.
  • Meng de courgette, het avocadopapje, limoenrasp.
  • Doe er vervolgens de suiker en eieren bij en spatel het door mekaar.
  • Voeg het bakmeel en bakpoeder toe en spatel nogmaals goed door mekaar.
  • Doe het beslag in het bakblik en schuif de cake circa een uur in de oven.
  • Test of hij gaar is door met een satéprikker in het midden te prikken en deze er schoon uit komt. Doe de cake anders nog iets langer in de oven.
  • Laat de cake even afkoelen en prik dan wat gaatjes in de cake, druppel hier wat limoensap overheen.
  • Laat de cake nu verder afkoelen.
  • Verwijder het bakpapier.
  • En meng voor het glazuur de poedersuiker met limoensap tot een dik maar nog vloeibaar glazuur.
  • Verdeel dit over de bovenkant van de cake.

3 reacties

  1. Charlotte op 24 september 2020 om 14:47

    Bij de ingrediënten voor de cake staat limoensap, maar dit komt niet terug in het recept.
    Heb het dus maar bewaard voor het glazuur. Klopt dit wel Heidy?

    • Heidy van Megen op 27 september 2020 om 17:18

      hi charlotte,

      excuses voor de verlate reactie.
      het limoensap laat je in de cake lopen na het bakken, iets af laten koelen dan gaatjes er in prikken en vervolgens daar het sap over sprenkelen.

    • Heidy van Megen op 27 september 2020 om 17:20

      bij punt 10 staat dit ook aangegeven;)

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading