London 2019

London

Het heeft even geduurd, maar hier dan mijn terugblik op mijn London tripje.

Vorig jaar was London zo goed bevallen dat mijn dinnetje en ik gelijk hadden besloten om het een jaartje  later nog een x over te doen, maar dan wél in de decembermaand, want ja… Als echte kerstliefhebber hoor je London met kerst te ervaren!

Dus in januari hebben we gelijk geboekt, want de voorpret is tenslotte al een feestje op zich en aftellen maar.

Ons hotel, the Tower hotel, gelijk gelegen aan de Tower Bridge is een absolute aanrader! Qua ligging, qua service en met de juiste kamer ook qua uitzicht. En voor dat laatste hadden we natuurlijk wel even gezorgd.

Hier vandaan pak je eenvoudig de metro en met een dagkaart kan je alle kanten op, wat wij dan ook veelvuldig hebben gedaan.

Na aankomst op zondagmiddag dropten we de bagage in het hotel en zetten we koers richting Notting Hill. Deze wijk hadden we vorige x wegens tijdsgebrek niet bezocht en wilden we nu dus als eerste bezoeken.

Lekker struinen, cupcakes scoren en in de avond goddelijk thais gegeten voor 10 pond!

Bij Brown Rice op Portobello Road kan je authentiek Thais eten, een all you can eat concept, maar niet zoals je hier in Nederland gewend bent.
Er wordt hier nog echt gekookt met liefde en het mag dan ook geen verrassing zijn dat wij een paar x hebben opgeschept.

Ook een bezoekje aan Covent Garden in de avond kon niet uitblijven en deze plakten we er dan ook gelijk achteraan. We waren niet de enige met dat idee, maar de boom en de lichtjes maakten alles goed.

Moe maar voldaan genoten we op onze kamer nog even van London by night om vervolgens als een os in slaap te vallen.

De volgende dag  stond er een (door ons zelf samengestelde) ‘foodtour’ op de planning, dus gingen we op tijd ons bedje uit en trokken we de wandelstappers aan.
Het weertje werkte uitermate mee en behalve een frisse neus zijn het de perfecte omstandigheden om flinke meters te maken.

We startten met een ontbijtje bij mijn absolute favoriet, of ik nu in New York of London ben, een Cronut hoort erbij en zo zaten we s’ochtends om 9.00 uur al bij Dominique Ansel te genieten.
Omdat dit in dezelfde straat ligt als Peggy Porschen plakten we er gelijk een bezoekje aan deze hotspot achteraan. Maar in tegenstelling tot de Cronut, vallen de alom bekende cupcakes van Peggy zwaar tegen: droog en niet bijzonder qua smaak, jammer! Zeker gezien de prijs!

Gezien het prachtige weer besloten we om nog een x richting Notting Hill te gaan en de straatjes bij daglicht te aanschouwen.
Opgewarmd met een warme choco gingen we vanuit daarna richting de kerstmarkt bij de London Eye.
Deze viel ietwat tegen qua kerstigheid, het was meer een sfeervolle foodmarket, maar dit was voor ons geen enkel probleem. De keuze is reuze en wij scoorden dan ook een goddelijke bratwurst en genoten van al de foodkraampjes.

In de avond had ik een tafel bij ROVI gereserveerd, het nieuwste restaurant van Ottolenghi. En wat een feestje was dat om daar te mogen aanschuiven!
We genoten uitgebreid van verschillende gangen en voldaan sloten we af met een rondje door de verlichte winkelstraten.

De volgende dag gingen we eerst even uitpluizen hoe we in godsnaam in de vroege ochtend op het vliegveld konden komen de volgende dag, maar die oplossing was er snel, een pendelbus voor 8 pond per persoon. Ideaal met (in tegenstelling tot een taxi) een normale prijs.

Terwijl we struinden kwamen we langs de prachtige etalage van Cutter and Squidge met de meest geweldige taarten en besloten we om binnen even een bakkie te doen. Eenmaal  de vitrine gezien te hebben lieten we het niet alleen bij een bakkie en kozen we ook voor een te leuk biskie cookie.
Deze zagen er niet alleen te cute uit, maar smaakten ook fantastisch, zelfs om 9.00 uur in de ochtend al! 😉

Vanuit hier gingen we door naar Piccadilly Circus voor de nodige shopmeters, om ons daarna te verlekkeren op de food afdeling van Harrods.. Heaven, zeg ik jullie! We scoorden dan ook een vingerlikkende sandwich.
De kerstafdeling daarentegen viel zwaar tegen, dus deze verlieten we ook in rap tempo.

We besloten nog een kerstmarktje te bezoeken dichtbij ons hotel, maar bij aankomst mocht deze de titel kerstmarkt niet echt hebben. Op een paar kraampjes en eettentjes in kerststijl na stelde het verder niets voor.

Dan maar naar Borough Market, daar werden we wel blij van! Dit blijft een heerlijke plek met al zijn aanbod, geuren en kleuren.

In de avond ploffen we neer bij Zizzi voor een heerlijk Italiaans maaltje. Dichtbij de houtoven genoten we van een voortreffelijke pizza.

Met ‘foodbaby’ aan overgewicht gingen we op tijd ons mandje in om in alle vroegte de pendelbus te pakken en weer richting huis te gaan.

Qua kerst vond ik London ietwat tegen vallen (ben ook een beetje verpest door New York geef ik toe) maar qua food aanbod is het natuurlijk een fantastische stad!

Ik heb weer een hoop nieuwe adresjes ontdekt, zoals jullie kunnen lezen.
Mocht je richting London gaan ga er dan zeker een paar bezoeken

2 reacties

 1. Patricia op 17 januari 2020 om 17:10

  T was echt top als ik dit geweldige verhaal lees dan beleef ik het weer opnieuw ❤

  • heidy op 12 februari 2020 om 18:09

   waar gaan we dit jaar heen?! 😉
   xx

Laat een reactie achter

Als eerste op de hoogte van de nieuwste berichten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading