makkelijke karamel gebakjes
in de foodybox herfst die ik mocht ontvangen zaten deze gebaks bodempjes van Jos Poell | Home (jos-poell.com)en daar maakte ik deze heerlijke en makkelijke karamel gebakjes mee.in een handomdraai een feestje op tafel!ik gebruik hier mijn eigen karamel maar wil je het jezelf helemaal makkelijk maken kan je natuurlijk ook kant & klare karamel gebruiken.
Equipment
- spuitzak + tuitje voor de slagroom
Ingrediënten
- 1 pak gebaksbodems Jos Poell | Gebaksbodems (jos-poell.com)
- 4 eetlepels karamel
- 200 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
- 1 zakje slagroomversteviger
- 50 gram poedersuiker wil je het zoeter, voeg dan gerust wat meer toe
- paar stukjes chocolade grof gehakt
- ter decoratie chocolade pretzels maar leef je gerust uit met iets anders on top!
- vleugje liefde
Instructies
- leg de bodems op een plank
- verwarm de karamel op laag vuur
- schenk de karamel over de bodempjes
- verdeel dit met de bolle kant van een lepel over de bodems maar blijf binnen de randjes
- laat dit 5 minuutjes uit harden
- klop ondertussen de slagroom stijf
- voeg de poedersuiker en slagroomversteviger toe en klop nog even mee
- klop geleidelijk de mascarpone mee
- doe dit in een spuitzak en spuit de gebakjes sierlijk op
- strooi de gehakte chocolade er overheen en maak af met een chocolade pretzel
Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?
Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:
Homemade Heidy
info@homemadeheidy.nl