meest gestelde vragen deel 3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meest gestelde vragen, deel 3

 

Eerder gaf ik aan dat ik geen ‘meest gestelde vragen’-blog meer zou maken voor ons vertrek, maar er kwamen zulke leuke en goede vragen binnen, dat ik deze toch nog wilde beantwoorden in aanloop naar onze reis.

 

Ga je Limburg missen?

Met ons vertrek van Houten naar Limburg kreeg ik die vraag ook meerdere malen. En daar kon ik heel kort op antwoorden: nee, echt geen moment heb ik Houten gemist.

Integendeel, ik kreeg hier in Limburg de rust, ruimte en een prachtige omgeving waar ik zo naar verlangde. Ik bleek het ook echt nodig te hebben, want na jaren aan gestaan te hebben en mezelf totaal te hebben uitgeput, kwam dat er hier in het zuiden allemaal uit.

Misschien niet de meest fijne periode uit mijn leven, maar dat ik instortte en met mezelf aan de slag moest, had ik op geen andere plek willen en kunnen ervaren, ondergaan en verwerken. Hier had ik de ruimte en een rustgevende omgeving.

Hier had ik alles om mij heen wat ik nodig had.

Ik ben onwijs dankbaar voor de mooie tijd die we hier hebben gehad. Ik koester de fijne herinneringen en neem de lessen met me mee. Maar het is tijd om deze plek los te laten en om door te gaan.

Ik zal altijd een warm hart hebben voor Limburg, maar net zoals Houten ga ik ook dit niet missen.

Ik groei, ik ga door, ik volg mijn hart en dromen. Ik ben thuis waar mijn gezin en ik samen zijn.

 

Ga je je familie missen?

Ik heb lang getwijfeld of ik hierop in moest gaan en over zou schrijven, maar deze vraag werd veruit het meeste gesteld.

Ik deel al veel met jullie, maar houd toch echt bepaalde dingen graag privé. En familie is er daar 1 van. Niet omdat zij dat van mij vragen, maar het is meer de band die ik met ze heb. Of die ik juist niét heb.

Ik wil hier niet te veel op in gaan, omdat ik dat niet gepast vind tegenover mijn familie. Sommige contacten zijn zeg maar ietwat gecompliceerd, waaronder die met mijn moeder en broer.

Soms is het er niet, zijn er te veel dingen en woorden voor gevallen, ben je te verschillend of kan je totaal niet met mekaar levelen. Dat is jammer en dat had ik heel graag anders gezien, maar ik heb dit inmiddels los gelaten en geaccepteerd.

Dit klinkt nu misschien wat koel en gemakkelijk, maar ik kan jullie zeggen, dat was het zeker niet. Wel ben ik door dat te doen zoveel meer mijn eigen leven gaan leven. En daar hoort dit avontuur ook bij: onze droom, het leven leven!

Doordat de band met de familie er nu eenmaal niet is, maakt het juist ook gemakkelijker dit te gaan ondernemen. Ik hoef niets te missen of los te laten, want alles waar ik om geef heb ik bij me.

 

Ga je je vrienden missen?

Nu komt er wel een keerzijde. Ik heb echt de liefste schoonmoeder en de allerliefste vrienden en vriendinnen in de buurt en om mij heen. Maar ik weet ook dat de band en het contact die wij hebben niet afstand bepalend is, ook al gaan we elkaar nu minder zien.

We kunnen niet meer spontaan op de koffie, weekendjes aan de keukentafel, of eetdates wanneer we zin hebben. Toch doet die afstand er niet toe en laten we ons niet weerhouden om elkaar te zien wanneer we dat willen, daar behoefte aan hebben of zin hebben in die koffiedate.

“I love the friends you don’t see for days, weeks or months. And the bond is still strong as ever”

 

Liefs, Heidy

 

ReizenReizen

7 reacties

 1. Jacquelien op 24 januari 2023 om 07:13

  Heel veel liefs terug ! ❤️

  • Heidy van Megen op 24 januari 2023 om 19:29

   zó lief! dankjewel jacquelien! dikke knuffel voor jou xx

 2. Marcel op 24 januari 2023 om 08:40

  Mooi geschreven! De bezoekjes die je dan straks doet hebben wel veel meer kwaliteit.

  • Heidy van Megen op 24 januari 2023 om 19:29

   dankjewel! en dat heb je helemaal goed! als we mekaar dan zien is het dubbelop genieten!

 3. Ellis op 24 januari 2023 om 10:10

  Echte vriendschap kent geen tijd en/of afstand. Ik heb 2 hele goeie vriendinnen die ik amper zie (omdat we nou eenmaal niet bij elkaar om de hoek wonen) maar we staan áltijd voor elkaar klaar. 1 belletje en ik zit in de auto…..

  De tekst ‘Don’t dream your life, live it’ is zo cheesy maar zo waar. Dus lieverds: go for it en live that dream!
  ??

  • Heidy van Megen op 24 januari 2023 om 19:27

   lieverd,

   zó waar wat je zegt! hier hetzelfde, we wonen niet om de hoek maar maken bewust tijd voor mekaar en wanneer nodig zijn we er!
   dat veranderd niet door die afstand. dikke knuffel voor jullie xx

   • Yvanna op 10 februari 2023 om 12:23

    mooi gezegt,en je neem al je dierbaren in je❤️
    mee op avontuur ??

Laat een reactie achter

Als eerste op de hoogte van de nieuwste berichten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading