mexicaanse eieren

dit gerechtje komt uit het laatste boek van Rudolph van Veen en heb ik een beetje mijn eigen draai aan gegeven.
het is een ideaal lunch gerecht wat ik na het sporten graag klaar maak.
serveer je het met wat oerbrood kan je er ook prima met zijn 2en van eten.
ikzelf eet dit gemakkelijk in mijn eentje weg na een hardloopronde, zonder brood uiteraard.
het vult, zit bomvol vitamines en een warme hap na een training is altijd lekker.
mijn eitjes zijn gaar omdat ik persoonlijk niet van spiegeleieren hou maar wees vij om te doen wat jou voorkeur heeft.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Gang lunch
Keuken Mexicaans
Porties 2 personen

Equipment

  • koekenpan met dikke bodem

Ingrediënten
  

  • 1 stuks rode ui fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 stuk rode punt paprika in stukjes gesneden
  • 1/2 stuk courgette in stukjes gesneden
  • 150 gram kastanjechampignons fijn gesneden
  • 3 stuks bos ui fijn gesneden
  • olijfolie
  • 75 gram blikje uitgelekt maiskorrels
  • 100 ml blik blokjes tomaten gezeefd
  • 2 stuks scharrel ei
  • peper en zout
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 1 klein handje peterselie vers fijn gesneden
  • 1 theelepel oregano

Instructies
 

  • doe wat olijfolie in de pan en fruit de ui en de knoflook
  • voeg de courgette, champignons, paprika en een beetje bosui toe
  • bak dit samen even kort
  • voeg de maiskorrels toe
  • voeg de gezeefde tomatenblokjes toe
  • laat even pruttelen en doe wat gemalen peper, beetje zout, de oregano en de chilisaus toe.
  • maak kuiltjes in de saus en breek de eieren er voorzichtig in.
  • hier doe ik een deksel op de pan om de eieren gaar te laten worden maar wil je een spiegelei laat het dan zonder deksel circa 6 minuten pruttelen.
  • strooi de verse peterselie en de rest van de bosui er over en eventueel nog wat peper en zout naar smaak.
  • eet smakelijk!
Trefwoord lunch 1 pans gerecht

Laat een reactie achter

Rating recept