mijn favoriete (kerst) foodies

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kerst staat voor de deur en daarom geef ik jullie hierbij de laatste persoonlijke tips en inspiratie.

Dit jaar geen recepten en gedekte tafels wat jullie normaal van mij gewend zijn. Wij handelen hier namelijk de laatste dingetjes af, gaan Eddie op stal zetten en dan richting Zweden. Het is dus echt aftellen voor ons!

Wat ik dit jaar wel ga delen met jullie zijn de accounts waar je volop de heerlijkste Kerst gerechtjes kan vinden en inspiratie kan opdoen voor jouw Kerst creaties en feest tafels. Ik geef ook gelijk mijn persoonlijke boekenlijst, waarvan ik ze waard vind om het cadeau te geven of om op je eigen verlanglijstje te zetten.

Graag deel ik mijn favoriete foodies waar ik altijd een hoop inspiratie op doe. Het zijn stuk voor stuk mooie accounts om te volgen en elk met hun eigen tintje en specialiteit. Van zoet tot hartig en van de simpele keuken tot next level kokkerellen.

De zoete kant

Als eerste deel ik hier de 5 foodies met een grote liefde voor zoet:

 • Homepage – PaTESSerie.com – De naam zegt het al, hier ben je op de juiste site voor heerlijke patisserie. Tessa’s recepten zijn voor iedereen haalbaar door haar duidelijke uitleg. En met de aparte rubriek met baktips helpt ze verder voor als je het even niet meer weet. Gegarandeerd dat jij hier iets vindt voor op de sweet table, bij de Kerstbrunch of als dessert.
 • Rutger Bakt – Bakken – recepten voor zoet en hartig! – Ik heb meerder boeken van Rutger en ben echt fan van zijn baksels. Maar zijn site staat natuurlijk ook vol met inspiratie en de lekkerste creaties, zowel hartig als zoet. Ze zijn makkelijk te volgen en echt iedereen kan hier een recept naar zijn smaak vinden en ermee aan de slag gaan.
 • Het grootste bakblog van Nederland – Laura’s Bakery (laurasbakery.nl) – Ook van deze dame heb ik meerdere boeken, ze heeft er zelfs één speciaal voor de feestdagen. Dus zeker dat je hier iets lekkers voor op tafel gaat vinden. De recepten zijn prima te doen! Ook is er genoeg te vinden om samen met de kids aan de slag te gaan voor de decembermaand. Verder vind je hier basisrecepten waar je zelf je eigen draai aan kan geven, een beetje van jezelf, een beetje van Laura, dat moet goed komen voor de feestdagen.
 • Eefsfood • – Hier vind je de meest geweldige taarten, cakes en zoetigheden. Als ik een dripcake maak, pak ik vaak Eefs basisrecept. Succes gegarandeerd! Daarnaast deelt ze tips en tricks voor de thuisbakker en haar persoonlijke favorieten. Neem vooral een kijkje, want alleen haar foto’s doen je al watertanden. Laat je weten met welk recept jij aan de slag gaat?
 • Annabella’s Foodblog – Voor de lekkerste bak recepten! (annabellas.nl) – Anne heeft ooit mijn verjaardagstaart gemaakt, nadat ik echt lyrisch van de creaties werd die zij postte. En die was echt #fingerlickinggood! Maar je kan dus ook zelf aan de slag gaan met één van haar heerlijke recepten. Je vindt hier meer dan alleen baksels en ik weet zeker dat, als je een kijkje op haar site neemt, keuzestress krijgt van haar fantastische aanbod! Laat je inspireren en leef je uit.

De hartige kant

Voor de hartige keuken haal ik volop inspiratie bij deze foodies:

 • OhMyFoodness – Eat well Travel often – Sabine volg ik al jaren en heb ook een paar boeken van haar in mijn collectie staan. Voor zowel zoet als hartig kan je bij haar terecht. Zelf ben ik vooral fan van haar comfortfood. Er worden geen calorieën geteld en met fijne ingrediënten worden de meest goddelijke creaties gemaakt. Daarvoor moet je bij Sabine zijn. Ik weet zeker dat je hier meerdere gerechtjes gaat vinden voor op jouw Kersttafel!
 • Betty’s Kitchen – Recepten & Food fotografie (bettyskitchen.nl) – Op Betty haar site raak je niet uitgekeken. Ook hier vind je zoet en hartige gerechtjes dus kan je volop inspiratie op doen. Ik volg Betty al jaren en ze is echt een keukenprinses en grote inspiratiebron voor mij. Ga lekker op haar site struinen en ik weet zeker dat je keuzestress krijgt van het aanbod?
 • Familie over de kook – Koken met en voor het gezin – Foodblog – Ok… Deze familie is zoveel meer dan alleen een inspiratie voor in de keuken. Ze zijn gewoon heerlijk om te volgen. Maar hun  recepten… Food heaven! Het fijne bij hun recepten vind ik de toegankelijkheid, laagdrempelig en het is dus echt voor iedereen haalbaar. Niet alleen voor je Kerstdiner ga je hier inspiratie vinden, maar ook voor je doordeweekse menu! Ga er dus even voor zitten en verlekker je op hun site.
 • nl – Eigenlijk wist ik niet in welk rijtje ik Daniëlle moest zetten, want zij is echt van beide markten thuis. Haar aanbod is zo breed en daarom zeker een kijkje waard als je je kerstbrunch/menu gaat samenstellen. Daarnaast deelt ze ook nog eens te gekke plekjes, dus wil je de deur uit, dan kan je ook fijne adresjes op haar site vinden. Hier kun je het totaal plaatje vinden, want zelfs tips voor je kerstoutfit deelt Daniëlle!?
 • Home – Food From ClaudNine – Van zelf croissants maken tot het ultieme comfortfood, Claudia heeft het allemaal in huis. Op haar site kan je je vergapen aan de meest uiteenlopende goddelijke gerechten. zowel zoet als hartig. Een recept wat binnen 20 minuten op tafel staat of eentje waar je de halve dag keuken onveilig maakt. En ik weet zeker, bij de eerste blik op haar site ben je al verkocht, want haar foto’s zijn echt waanzinnig!

Verder zijn ook haar boeken fantastisch en dat is gelijk een tip om als kerstcadeautje te vragen of te geven.

 

Dit was mijn lijstje met geselecteerde accounts waar je lekker doorheen kan klikken. Ik kan nog veel meer delen, maar dit gaat je genoeg inspiratie geven om een compleet Kerstmenu op te zetten.

In de volgende blog deel ik mijn (kook) boekentips met jullie met mooie suggesties om op je verlanglijstje te zetten.

Op naar een heerlijke decembermaand!

Liefs, Heidy

8 reacties

 1. Janny op 1 december 2023 om 14:01

  wat een heerlijk vooruitzicht.
  naar Zweden en daar de kerstdagen vieren
  lieve groetjes❣️⛄️?

  • Heidy van Megen op 4 december 2023 om 10:08

   we kijken er ook echt naar uit!
   eerst nog even hier de laatste dingen regelen en dan genieten!
   dankjewel lieve janny!
   ik zal een hoop foto’s maken:)

 2. Annemiek op 1 december 2023 om 16:41

  Goede reis alvast en ik kan niet wachten op foto’s uit Zweden ?

  • Heidy van Megen op 4 december 2023 om 10:07

   laatste loodjes hier…
   en dan heerlijk rust, genieten en even niets doen.
   behalve heerlijk samenzijn:)
   dikke knuffel voor jou lieverd!

 3. Cassandra op 1 december 2023 om 20:38

  Goed vooruitzicht om weer naar Zweden te gaan. Op naar jullie eerste (witte) Kerst daar ??

  • Heidy van Megen op 4 december 2023 om 10:05

   daar gaan we voor!
   en heerlijk dat Dean ook komt, ik verheug me er zó op!
   dikke knuffel voor jullie xx

 4. Beppy op 3 december 2023 om 07:48

  Dank je voor alle mooie tips lieverd??
  Ik wens jullie een bijzonder en gezéllig woongenot in jullie schattige huis in de mooie natuur in Zweden en fijne Kerstdagen???

  • Heidy van Megen op 4 december 2023 om 10:04

   dankjewel Beppy, wát lief!
   we hopen natuurlijk op een witte kerst en dan zal ik prachtige plaatjes maken!
   liefs heidy

Laat een reactie achter

Als eerste op de hoogte van de nieuwste berichten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading