mini saucijzenbroodjes

dit hartige hapje is echt ideaal voor bij de borrel, borrelplank of als snackje tijdens een filmavondje.
je kan ze prima invriezen en dus ideaal om van te voren te maken en wanneer je een feestje hebt.
hoef je ze alleen nog maar uit de vriezer te halen en even op te warmen.
en met de drukke decembermaand voor de deur is dus ideaal voor te bereiden!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 36 stuks

Equipment

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • keuken/hakmachine

Ingrediënten
  

  • 1 pond rundergehakt
  • 1 stuks chorizoworstje van +/- 100 gram ik haal deze bij de slager.
  • 9 vellen bladerdeeg
  • 2 theelepels gerookt zoet paprikapoeder
  • beetje gemalen peper
  • snufje knoflookzout
  • 2 stuks ei
  • 2 eetlepels maizena
  • eventueel een heel fijn gesneden rood uitje
  • nigellazaadjes
  • geraspte parmezaan
  • mespuntje liefde

Instructies
 

  • snij het chorizo worstje in stukjes en maal dit fijn met de keukenmachine
  • doe het gehakt in een kom en voeg 1 ei, de maizena, het fijngehakte chorizoworstje, paprikapoeder, zout en peper toe
  • meng dit alles goed door mekaar
  • verwarm nu de oven voor op 200 graden
  • leg de velletjes bladerdeeg uit op het aanrechtblad
  • draai van het gehakt langwerpige worstjes, zodat ze een lapje bladerdeeg in de breedte bedekken
  • leg op elk vel bladerdeeg een worstje in het midden
  • en vouw dan de 2 zijkanten over mekaar heen en duw ietsje aan
  • klop het andere ei los
  • draai de saucijzen om zodat de naad aan de onderkant lig en bestrijk ze met het losgeklopte ei
  • bestrooi met nigella zaadjes en parmezaan
  • snij nu alle saucijzen met een scherp mes in 4 stukjes
  • verdeel deze over de bakplaat
  • bak de saucijsjes in circa 25 minuutjes goud bruin, hou ze tussendoor goed in de gaten!
Trefwoord borrelhapje, snack

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading