mini trifle

deze toetjes zijn echt next level met een 'wow' effect en ook nog eens super simpel te maken.
krijg je gasten of heb je iets te vieren,
dit dessert zet je in een handomdraai op tafel.
je kan ze zelfs van te voren al helemaal klaar zetten zodat je tijdens het diner of feestje geen omkijken hebt.
doe het in feestelijke glaasjes om het helemaal af te maken.
ook te leuk om tijdens een feestje in mini glaasjes mee rond te gaan als zoete tegenhanger van hartige hapjes.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Nagerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • 4 mooie glaasjes + lepeltjes

Ingrediënten
  

  • 4 stukjes brownie ik maak deze zelf maar uiteraard geen probleem om deze kant & klaar te kopen
  • 125 ml slagroom
  • 125 gram mascarpone
  • suiker voor bij de slagroom, dus voeg dit naar smaak toe
  • 4 eetlepels caramel
  • 4 'tikjes' amarula
  • gehakte pure chocolade tussenlaagje
  • chocoladevlokken decoratie
  • mini caramelblokjes tussenlaagje
  • scheutje liefde

Instructies
 

  • klop de slagroom op en voeg de mascarpone toe, zodat je een stevige lobbige creme hebt.
    voeg suiker naar smaak toe.
  • verkruimel de helft van de brownies over de bodem van de glaasjes
  • giet hier een klein scheutje amarula over
  • schep op elk glaasje een lepel room
  • strooi hierover wat caramelblokjes en gehakte choco
  • en druppel wat caramel hierover
  • weer een klein lepeltje room hierop
  • en verkruimel nu de laatste brownie over de glaasjes
  • vervolgens de volgende 'tik'amarula hierover verdelen
  • en maak af met de rest van de room
  • verdeel de rest van de caramel hierover
  • en decoreer met de vlokken
  • genieten maar!
Trefwoord chocolade, dessert, feestelijk, toetje, trifle

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading