Jarig zijn op thanksgiving en dat ook nog eens in New York mogen vieren…,kan het beter?!…,nee!

Wat een feestje…,wat een ervaring.

Hier doe ik uitgebreid verslag van onze ervaringen en uitstapjes.

23 november vliegen we (ik met mijn gezinnetje) in de vroege ochtend met united airlines (www.united.com ) naar newark airport, new jersey.

Onze eerste ervaring met deze luchtvaartmaatschappij en moet zeggen dat ik het niet geweldig vind, maar dat mag de pret niet drukken, na ruim 7 uurtjes vliegen landen we in new jersey.

Vanaf newark pakken we een taxi, uiteraard een yellow cabJ, richting hotel.

En onderweg genieten we gelijk alweer van het uitzicht en de hectiek in het verkeer.

Ik zeg alweer omdat dit is voor ons de 2e x dat we new york bezoeken.

We hebben nu dan ook andere dingen op onze ‘to do list’ dan bij ons 1e bezoek uiteraard, maar ook een paar bezoekjes/uitjes gaan we gewoon weer doenJ

Aangekomen bij ons hotel www.ameritanianyc.com

deze we al een x eerder hebben bezocht en wat ons zo goed bevallen is dat onze keuze weer hierop viel, droppen we onze bagage op de kamer, frissen even op en gaan gelijk op pad om zo in het ritme van daar te komen.

Ligging van het hotel is perfect ten opzichte van central park, time square en broadway.

We slaan dan ook de hoek om en niet te missen, lopen we naar time square,

De eerste x dat we hier waren was met de kerstdagen en dat is iets magisch en fantastisch om mee te maken, maar ook rete druk, nu kunnen we dan ook normaal rondlopen ipv schuifelen;).

Fotootjes schieten, M&M store…,disney store, en eindigen bij applebee’s voor een burger en friet.

S’avonds toch een beetje gaar van de reis en op tijd ons mandje in, ook omdat we voor de volgende dag het eea op de planning hebben.

 

Thanksgiving it is!…..,én mijn verjaardag…, dus ontbijtje pikken bij ons vaste stekkie en dan een goed plekje scoren voor de Macy’s parade. www.macys.com

(ik had van te voren al het programma, de route en tijden bekeken, dit is wel aan te raden zodat je weet waar je moet gaan staan)

Deze parade is elk jaar ter ere van thanksgiving(dit op de laatste donderdag van november valt) en is live te volgen bij de bbc.

De parade kwam 2 blokken verderop langs dus wij hoefde niet ver te lopen.

Je moet r rekening mee houden dat het al vroeg druk wordt en voor hotels het prive terrein is waardoor je daar niet mag staan.

We weten een mooi plekje te bemachtigen en het wachten kan beginnen, wat in new york heel normaal is…,wachten in het verkeer…,wachten voor een attractie of bezienswaardigheid.., wachten bij befaamde eettentjes…,en dus ook hier geduld hebben.

Maar als het eenmaal begint is het prachtig wat r allemaal voorbij komt en zijn we getuige van een paar uur durende parade vol met praalwagens, immens grote ballonnen en aan het einde komt dan ook de ‘kerstman’ met zijn rendieren binnen en begint hiermee dan ook officieel het kerstseizoen.

De kerstman neemt vervolgens plaats in ‘santa village’ wat gevestigd is in Macy’s.

Dit is een geheel kerstdorp nagebouwd incl. met kerstelfjes die je verwelkomen en waar je een ‘meet&greet’ met de kerstman kan hebben.Voor de echt kerstgekken een ‘must see and do’!

(De volgende dag is het ook ‘black Friday’wat inhoud dat alle amerikanen volop gaan inslaan voor de kerst en vele warenhuizen en winkels grote kortingen hebben).(wij vermijden dan juist de shops)

Na een paar uur in de kou te hebben stil gestaan lusten we wel wat en zo gaan we richting carlo’s bakery om een verjaardagstaartje te scoren.

Onderweg maken we eerst nog een stop bij st. patrick’s cathedrale en branden een kaarsje.

www.carlosbakery.com

Deze zit oa vlakbij time square.

Verwacht hier geen gezellige zitjes en mooie vitrines..,het is lopende band werk en staand je taartje of cupcake nuttigen.

En wat ik al een beetje verwachtte (maar je hebt pas recht van spreken als je r ook geweest bent, dus moest ik toch naar binnen stappen.)

Het is de naam die het maakt.

Taartjes zijn niet oogverblindend…,en qua smaak ook geen tongstrelende creaties.

Maar hier ons suikergehalte lekker te hebben opgekrikt kunnen we r weer tegen en bezoeken we de kerstmarkt bij bryant park waar de ijsbaan ook al open is en de kerstsfeer al helemaal rond hangt.

we scoren wat originele kerstdecoraties voor thuis en kijken wat rond bij de te gezellige kraampjes en hobbelen zo door via de bibliotheek (wat ook zeker een bezoekje waard is) naar central park, hier wandelen we wat, het is prachtig weer, scoren een echte hot dog bij een van de vele kraampjes en binden vervolgens de ijzers om en schaatsen op de ijsbaan die vooral bekendheid kent door de film ‘home alone’.

Inmiddels hebben we ‘r een hele dag opzitten en schaatsen maakt hongerig dus gaan we een mooi thanksgiving diner scoren in echt amerikaans tentje waar we bij toeval terecht komen, maar waar de kalkoen echt subliem is!

Hierna lekker voldaan en nagenietend van een geweldige verjaardag ons bedje in.

Voor de volgende dag hebben we ook alweer een planning gemaakt.

We starten natuurlijk weer met een ontbijtje en pakken de metro naar de freedom tower.

Wij hebben net zoals vorige x de metro kaarten al van te voren geregeld zodat je bij aankomst deze gelijk kan activeren en gebruiken.

Metro’s rijden af en aan en werkt perfect om je in deze drukke stad van de ene naar de andere plek te verplaatsen. Aangezien het verkeer vaak vast staat.

Ground zero en het museum hadden we de vorige x al bezocht en absoluut een aanrader en erg indrukwekkend.

De freedomtower stond nu dus op planning omdat deze vorige x nog niet af was.

Inmens hoog met een prachtig uitzicht, alleen jammer dat je niet naar buiten kan.

Hiervandaan lopen we langs ground zero richting wall street, uiteraard langs de ‘bull’ en door naar de watertaxi bij de brooklynbridge.

Hier kan je ook helicoptervluchten boeken en mocht je in de gelegenheid zijn, absoluut doen!…,deze hebben wij bij ons eerste bezoek op kerstdag gedaan en een geweldige ervaring met uiteraard een fantastisch uitzicht over new york én het vrijheidsbeeld.

Mocht je in het vrijheidsbeeld willen raad ik aan dit van te voren te boeken en met kerst moet je helemaal vroeg zijn om dit te reserveren. Dit zit nml zo vol.

Wij nemen dit x de watertaxi wat een mooi uitzicht geeft op de brooklyn bridge en wij stappen uit aan de overkant om bij grimaldi’s de alom befaamde pizza te nuttigen. www.grimaldis-pizza.com

Hier word je geduld echt op de proef gesteld (vooral tijdens lunchtijd).

Gewoon in de rij wachten tot r een tafeltje vrij komt en dit kan gerust een uur duren.(wanneer je in gezelschap bent van een grote groep of in ons geval een oneven aantal)

Uiteindelijk een tafeltje weten te bemachtigen en de maten pizza’s zijn amerikaans, de small is dus ook al enorm!

Maar met de pensjes meer dan vol kunnen we r weer tegen en gaan we lopend terug over de brooklyn bridge.

Grote drukte met toeristen op de brug om allemaal dat plaatje met uitzicht te schieten.

Van daaruit lopen wij naar chinatown wat je het idee geeft dat je echt in een andere stad bent beland.

Hou je van de chinese keuken kan je hier je hart ophalen.

Loop je deze wijk door loopt die over in little italy waardoor je je weer in een andere stad waant.

Kijk hier goed om je heen waar je de mooiste muurschilderingen kan spotten.

Vervolgens pakken we de metro om nog even bij de flight club binnen te lopen als sneaker freak moet je hier geweest zijn.

Valt mij enigszins tegen…,behalve de rij…,enorme gekte…zijn het ook niet de sneakers waar ik warm voor loop.

Ondertussen hebben we r weer een hele dag opzitten en pakken we de metro richting hotel om in de buurt daar nog een vorkje te prikken en wat te winkelen om vervolgens weer een mooie dag af te sluiten.

Vandaag madame tussaud op de agenda.

Deze is groots maar niet dat je uren zoet bent.

Samen met mijn zoon de nodige lachwekkende foto’s geschoten en daarna lekker bij dunkin donut een te foute maar heerlijke donut weg gewerkt.

Vervolgens pakken we de metro naar harlem wat op zich al een ervaring is, werden we getrakteerd op een paaldansact van een in naveltruitje gehulde en op naaldhakken dansende afro amerikaan.

Fantastisch!

In harlem hangt een geheel andere sfeer en deze bevalt ons prima..,we struinen…,drinken koffie…,en shoppen wat bij de locals.

Terug dineren we bij een italiaan met te goddelijke pasta en lopen we met deze goede ondergrond naar rockefeller centre waar bij het warenhuis sachs de etalages een absolute aanrader zijn voor de kerst liefhebbers en waar s’avonds ook een mooie lichtshow gehouden wordt.

Wij hadden top of the rock al gereserveerd en deze bezoeken we nadat we van de lichtshow hebben staan te genieten.

Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht wat zowel in het donker met alle lichtjes als overdag een adembenemend uitzicht geeft.

Hier kan je ook buiten staan en dit vind ik persoonlijk toch net even iets meer hebben.

De volgende dag breekt onze laatste dag alweer aan en willen we nog even een central park, santa village in macy’s en the bronx bezoeken.

De metro’s rijden op zondag minder en ook is r nog eens storing waardoor we de bronx dus maar skippen.

Santa village staat een wederom een rij én inschrijflijst om binnen te komen… en omdat we dit 2 jaar geleden ook al bezocht hebben besluiten we om deze ook maar te laten schieten en ons programma dus geheel te wijzigen.

Lekker nog een donut smikkelen, souvenirtjes shoppen en genieten van de zon in central park.

Heerlijk broodje lunchen en koffie nuttigen in te gezellige zaakjes.

En in de middag rijdt onze taxi voor die ons weer terug brengt naar newark.

New york is bruisend…,een wereld op zich…,

En je komt hoe dan ook tijd te kort.

 

TIPS

*Ik heb beide keren een planning gemaakt met wat we wilden doen en zien. Dit is wel handig in zo’n enorme stad, sowieso is voorbereid op reis een stuk meer relaxed reizen.

*Openingstijden en eventuele toegangskaarten had ik ook van te voren al opgezocht en geregeld wat een hoop wachten en zoeken scheelt.

*empire state is een absolute must do

evenals het museum of natural hystory (deze hadden wij beiden bij ons vorige bezoek al gedaan) echt aan te raden.

*bezoek ook grand central station en doe daar gelijk een koffie en kijk om je heen, proef en voel new york.

*wil je santa village in macy’s bezoeken, zorg dan dat je heel vroeg bent want een paar uur wachten om de kerstman te ontmoeten is heel normaal.

Wil je wat weten…,wat vragen…,hoe ik het plan, uitzoek of regel, vraag het mij gerust.

Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading