Onze reis is begonnen!

HymerHeidy 2023-4

De eerste weken als fulltime reizigers hebben we erop zitten. Hoogste tijd dus voor een blog.

Ik kreeg een hoop vragen van jullie binnen en heel veel aanmeldingen op mijn nieuwsbrief. Daarom wil ik jullie eerst laten weten dat ik het waanzinnig leuk vind hoe iedereen meeleeft en op deze manier met ons ‘meereist’.

We begonnen ons avontuur vrij safe door de eerste dagen bij vrienden in de Betuwe in de achtertuin te staan. Daar genoten we nog van de luxe om een douche, keuken, auto en wasmachine te hebben.

Maar na een paar dagen in de watten te worden gelegd, tot rust te zijn gekomen en de nodige zaken te hebben geregeld, werd het tijd om het echte camperleven te gaan ervaren.

Dankzij de park4night app (park4night – Het delen van leuke locaties, kampeerterreins voor kampeerautos en bestelwagens ) kan je overal camperplaatsen vinden die aan jouw wensen voldoen. In elk gebied geeft het de plaatsen en de voorzieningen aan. Hierbij ga ik ook gelijk in op de meest voorkomende vraag: “hoe doe je onderweg de was?”

Deze app geeft ook de wasserettes in de omgeving aan, zowel in het binnen- als buitenland. En geloof me, die zijn er heel veel! Maar ook op veel camperplaatsen zijn deze voorzieningen te vinden.

Dus wees gerust, wij hebben elke dag een schoon onderbroekie?!

Via deze app vonden wij ook onze eerste overnachtingsplek in de haven van Geldermalsen. Het haventje heeft wat camperstandplaatsen en ligt gelijk bij het centrum.

In de ochtend zaten we dan ook aan heerlijke verse broodjes en ‘s middags pakten we een terrasje in de zon. Deze plek beviel ons zo goed dat we er gelijk een nachtje bij boekten.

Het sanitair- en was gelegenheid was allemaal vrij nieuw en daarom heerlijk fris en schoon. Ook kon ik hier gebruik maken van de wasmachine en droger, zodat we de bedjes gelijk konden opfrissen.

De ligging was heerlijk rustig en bij vragen was de havenmeester gelijk beschikbaar. Je kan het slechter treffen bij een eerste kampeerervaring!

Na 2 nachtjes zijn we afgezakt naar het zuiden, omdat we daar ook nog het één en ander op de planning hadden staan. Hier hadden we snel een plek gevonden, omdat we deze nog kenden van vroeger. We zagen deze plek namelijk als we met Dean (toen hij nog een klein menneke was) gingen wandelen, midgetgolven of bootje varen.

Het zit net over de grens in Duitsland, tegen het natuurgebied aan, waar je eindeloos kan wandelen. Eendjesvijver ligt ernaast voor een klein ommetje. En voor een echte Duitse schnitzel met idem entourage steek je gewoon de straat over. Wat een fantastische plek om bij te komen en van hieruit de laatste dingen te regelen.

Het voordeel is dat we hier de weg goed kennen, dus hoefden we niet naar voorzieningen te zoeken.  Service, sanitair en wasgelegenheid zijn ook hier prima. Al heb ik hier nog even de luxe dat mijn schoonmoedertje niet ver weg woont en de was voor me doet.

Omdat het prima bevalt en we even geen zin hebben om te verkassen, boekten we hier na de eerste nacht gelijk bij voor een week. Zo konden we rustig aan het nieuwe leventje als reizigers wennen en onze draai vinden in Eddie.

Hier geef ik trouwens gelijk antwoord op een vraag die ik ook ontving: “staan jullie voor een bepaalde tijd of moeten jullie elke keer doorreizen?”

Dat is het fijne van het roer omgooien. Wij moeten helemaal niets meer. Dus ook qua reizen hebben wij geen tijdsdruk of planning. Bevalt het? Dan blijven we langer. Vinden wij het niets? Dan gaan we door. Go with the flow! Dat is echt ons reismotto en dat voelt heel fijn.

Achteraf gezien vinden we het prima dat we eerst nog 2 weken in Nederland zijn gebleven. We leren de camper kennen en zo weten we waar we op moeten letten.

We weten wat we prettig vinden qua accommodatie en we weten ook gelijk wat absoluut overbodig is om mee te nemen. Zo zijn die leuke bijpassende plaidjes en kussentjes op de bank enig om te zien en vast heel Instagrammable, maar ze liggen meer in de weg dan dat je er iets aan hebt.

Thuis lagen we nog wel eens onder een dekentje op de bank, maar hier is daar geen ruimte voor én in de camper is het warm genoeg.

Evenals de bijpassende bedsprei, die heb ik gelijk aan de kant geschoven. Niet handig met het bed opmaken en zeker niet nodig qua warmte.

Ook die te leuke potjes en plantjes die het zo knus maken en o zo gezellig staan, heb ik gelijk weggeflikkerd. Tijdens het rijden schuift het, valt het om of als je het vast zet staat het gigantisch in de weg.

En ook de hondenmand die perfect onder de tafel past, maar waar Lucy amper in ligt, want de bankjes en deurmat liggen veel lekkerder, aldus Lucy. Ook deze hebben we gelijk maar aan de kant geschoven.

Verder leerden we dat je geen zware spullen op de doorspoelknop van het toilet moet zetten, dan blijft deze namelijk doorspoelen en ben je zo door je watervoorraad heen. De opvangbak vindt dat overigens ook niet echt prettig.

We beginnen geluidjes te herkennen die normaal zijn bij een camper. En ik word al erg creatief in de keuken qua ruimte die beperkt is.

Ik kan dus wel stellen dat we het camperleven compleet omarmen en de vrijheid heel snel eigen hebben gemaakt! Wij gaan ons nu klaarmaken voor de reis richting het zuiden, waar we een mooie route voor in gedachten hebben.

Maar dit leven leert ons ook om flexibel te zijn en niets te plannen, dus die route kan maar zo een andere kant op gaan!

Ik zal trouwens onze camperplaatsen en tips later met jullie delen. Ik verzamel eerst wat bij elkaar en ga dit dan in 1 blog zetten.
Keep you posted!

Lieve groet, Heidy

40 reacties

 1. Mieke op 19 februari 2023 om 09:45

  Idd fijn dat jullie eerst even in NL zijn gebleven, de camper uitproberen is alleen maar top. En alles wat ballast is de kleine dingen is alleen maar overbodig. Je schrijft heerlijk, ik geniet en ben dan ook super nieuwsgierig naar het vervolg.
  Geniet, goede reis en groetjes uit het hoge noorden ( Friesland)❤️?

  • Heidy van Megen op 20 februari 2023 om 19:59

   hi mieke, dank voor je leuke berichtje!
   hoe snel je leert en je merkt dat je maar weinig nodig hebt in een camper heb ik die afgelopen 2 weken ervaren.
   nu door naar de grote reis.
   komt snel een vervolg aan!
   liefs heidy

 2. Kitty op 19 februari 2023 om 09:50

  Heerlijk om te lezen !!! Jullie hebben je draai gevonden en genieten van al het moois en lekkers. Op naar de volgende bestemming en naar de volgende vlog. Ik kijk er naar uit ??☕️??

  • Heidy van Megen op 20 februari 2023 om 19:56

   dankjewel kitty! we zijn alweer onderweg om nieuwe mooie plekjes te ontdekken.
   zal snel weer een blog posten.
   xx liefs heidy xx

 3. Ellis op 19 februari 2023 om 09:54

  Leuk dat we mee kunnen en mogen genieten van jullie camper avontuur.
  Ik herken veel dingen zoals wij t ook hebben gedaan in Aus en NZL. Maar vnl: go with the flow. Dus ja: is t ergens leuk, dan blijf je. En is t niks: ajuus, we gaan weer verder. En idd: een plantje staat gezellie, maar is totaal onhandig (tenzij t bloempotje vast aan de muur zit). Maar je zult zien: in no time is t precies zoals thuis en heb je een vaste routing gevonden. Heel veel plezier lieverds en rij voorzichtig. Ik heb m’n koffers alweer gepakt en ga ons huisje op wielen over n paar dagen verlaten? Maar dat is ok (al vond ik dat een paar dagen geleden nog niet)
  ?

  • Heidy van Megen op 20 februari 2023 om 19:55

   ahh lieverd! wát vliegt de tijd!
   zo jammer dat je het zo moet afsluiten maar wat kunnen jullie terug kijken op een onvergetelijke en mooie reis!
   hier is het net pas begonnen. maar het leert en went idd snel, het leven in een camper:)

   keep you posted! en een goede terugreis voor jullie.
   dikke kus xx

 4. Bianca van Meenen op 19 februari 2023 om 10:15

  Geweldig om op deze manier het avontuur aan te gaan. Heel veel succes.

  • Heidy van Megen op 20 februari 2023 om 19:53

   dankjewel bianca! wie weet zien we mekaar nog eens in spanje! xx

 5. Annemiek Tijhof - van den Heuvel op 19 februari 2023 om 10:28

  Fantastisch om meegenomen te worden in deze mooie reis!

  Ik wens jullie heel veel plezier!

  • Heidy van Megen op 20 februari 2023 om 19:52

   dankjewel lieve annemieke! leuk dat je ‘mee reist’ via deze weg! xx

 6. Nicole Snoek-Sliepenbeek op 19 februari 2023 om 10:39

  Zo leuk om met jullie mee te reizen en jullie avonturen mee te beleven. Heel benieuwd naar alle verhalen!

  • Heidy van Megen op 20 februari 2023 om 19:51

   dankjewel lieverd!
   het is nu echt begonnen.
   voelt nog een beetje onwerkelijk:)
   dikke knuffel en ik kom snel met een nieuwe blog!xx

 7. Angélique op 19 februari 2023 om 10:50

  Genoten van de 1ste vlog. Op naar nog meer.
  En genieten doen jullie volgens perfect dus ga zo door.

  • Heidy van Megen op 20 februari 2023 om 19:47

   superlief! zal soms even duren maar hou jullie via deze weg zeker op de hoogte! xx

 8. Vera op 19 februari 2023 om 10:58

  Hé’ wat leuk ,digitaal mee reizen.. gaan ervan genieten van jullie avontuur. Wat ik al eens gezegd de wereld is zo mooi , je moet het wel kunnen zien ! Dus ogen open … we wensen jullie heel veel reisplezier!!

  • Heidy van Megen op 20 februari 2023 om 19:46

   echt hoor! zó veel te ontdekken en zien!
   de wereld ligt aan onze voeten!

 9. Aline op 19 februari 2023 om 11:37

  leuk leuk leuk….❤️❤️❤️
  ik neem aan dat er ook nog een uitgebreide blog komt over het teiltje???

  • Heidy van Megen op 20 februari 2023 om 19:45

   die gaat zeker uitgebreid voorbij komen!:)
   net zoals de billendoekjes!!

 10. Vera op 19 februari 2023 om 11:58

  Hé luitjes, leuk dat ik digitaal kan meereizen met jullie..ben benieuwd naar jullie avontuur. Keep on rolling!!!

  • Heidy van Megen op 20 februari 2023 om 19:45

   en ik vind het leuk dat je zo mee geniet!
   dank voor je lieve berichtje!xx

 11. Jolanda op 19 februari 2023 om 13:52

  erg leuk om je Blog te lezen fantastisch hoe je dit leven zo eigen maakt! heerlijk met je mannen op stap naar zoveel avontuur!! liefs Jolanda

  • Suzanna op 20 februari 2023 om 07:35

   supertof. gaaf om jullie avontuur te volgen!

   • Heidy van Megen op 20 februari 2023 om 19:40

    leuk dat je mee geniet suzanna!
    groetjes aan iedereen daar. xx

  • Heidy van Megen op 20 februari 2023 om 19:44

   dankjewel voor je lieve berichtje!
   het is helemaal nieuw voor ons 3tjes maar het went snel en het geeft zo veel vrijheid!
   op naar een boel mooie herinneringen.
   dikke knuffel, xx

 12. Jacquelien op 20 februari 2023 om 06:29

  Goedemorgen !
  Leuk om te lezen hoe jullie , jullie start hebben ervaren ….
  Kijk enorm uit naar jullie avonturen !
  Kom maar door !
  Liefs voor alle 4 en tot “gauw”
  Gr Jacquelien

  • Heidy van Megen op 20 februari 2023 om 19:42

   superlief jacquelien!! dankjewel!
   zal hier en daar met vertraging zijn maar ik blijf onze avonturen met veel enthousiasme delen!
   dikke x

 13. Henk Ketelaar op 20 februari 2023 om 07:17

  Heel veel plezier met jullie avontuur, geniet er van en leuk om jullie zo te volgen.

  Groeten Henk

  • Heidy van Megen op 20 februari 2023 om 19:41

   hey Henk!

   dankjewel! komt zeker goed!
   hou jullie zo op de hoogte van ons reilen en zeilen;)
   xx

 14. Daniëlla op 20 februari 2023 om 07:29

  Follow your dream❤️

  • Heidy van Megen op 20 februari 2023 om 19:40

   dat doen we! dikke knuffel vanuit de camper!xx

 15. Tess op 20 februari 2023 om 08:48

  super leuk!! had ik al gezegd dat ik jaloers ben hahaha echt heel tof. geniet er lekker van!!

  • Heidy van Megen op 20 februari 2023 om 19:39

   ahhh lieverd! dankjewel!
   als we een leuk huisje vinden komen jullie gewoon langs!
   enne…,heus niet altijd rozengeur en wodkalime in een camper hoor;)
   dikke knuffel van ons!

 16. François op 20 februari 2023 om 11:58

  heel veel plezier met zijn allen en ik hoop dat de camper geen rariteiten gaat vertonen !
  ik zal met veel plezier de reisverhalen lezen.

  dikke kus

  • Heidy van Megen op 20 februari 2023 om 19:38

   hey francois!

   dankjewel! komt helemaal goed:)
   enne…,wie weet schakelen we je nog ee nx in als tolk, mochten we in spanje blijven;)

   liefs xx heidy

 17. Helen op 22 februari 2023 om 10:12

  Geweldig, geniet!

  Liefs,
  Helen

  • Heidy van Megen op 23 februari 2023 om 16:10

   wát lief helen! dankjewel!

 18. Henrike op 22 februari 2023 om 17:59

  ahhhh super leuk om te lezen zeg! lekker genieten met z’n 4tjes??

  • Heidy van Megen op 23 februari 2023 om 16:10

   dankjewel lieverd! op naar het zonnige zuiden!

 19. friep op 23 februari 2023 om 09:47

  jullie zijn lekker bezig
  geniet van jullie avontuur richting het zuiden
  gr friep

  • Heidy van Megen op 23 februari 2023 om 16:09

   hey friepie!
   komt helemaal goed. nu nog in regenachtig frankrijk, maar niet voor lang;)

Laat een reactie achter





Als eerste op de hoogte van de nieuwste berichten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading