peren tarte tatin

onlangs ontving ik een christmas foodybox waar onder andere een paar heerlijke stevige peren in zaten.
hiermee maakte ik deze variant op de klassieke tarte tatin.
oftewel een omgekeerd gebakken taartje.
ideaal als dessert na een etentje. of gewoon zoals hier, op een zaterdagmiddag naast een mok warme chocolademelk met slagroom!
Gang Tussendoortje

Equipment

  • 1 ronde ovenschaal 24 cm/ quichevorm

Ingrediënten
  

  • 4 stuks peren geschild en in dunne partjes gesneden
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 50 gram walnoten fijn gehakt
  • 125 gram suiker
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • sap van een halve citroen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 lepeltje liefde

Instructies
 

  • verwarm de oven voor op 200 graden
  • besprenkel de perenpartjes met het citroensap
  • bestrooi de peren partjes met de speculaaskruiden en vanille suiker en schud dit even om.
  • snij een ronde lap iets groter dan de vorm uit het bladerdeeg
  • smelt de boter in een ruime pan met dikke bodem
  • voegde suiker toe en laat deze op middelhoog vuur karamelliseren tot een mooie bruine karamel
  • voeg de peren partjes toe en laat deze 5 minuten mee bakken
  • verdeel dit over de taartvorm
  • strooi de walnootjes er over
  • leg nu de lap bladerdeeg over de vorm en duw voorzichtig de overhangende rand in de vorm. kijk uit voor de hete karamel!
  • zet de taart circa 25 minuutjes in de oven tot het bladerdeeg goudbruin is
  • laat 5 minuten afkoelen, leg er vervolgens een grote schaal met opstaande rand overheen en draai in 1 x om. kijk uit voor de karamel.
  • serveer lauwwarm met een klodder slagroom of een bol vanille ijs.
  • bestrooi eventueel met nog wat walnoten

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading