pompoenbrood

het is geloof ik wel duidelijk dat ik fan ben van Duitse bakboeken.
hier nml. wederom weer een heerlijk smaakvol recept uit het bak boek BACK!
(boek kan ik iedereen aanraden)
ik heb deze al veelvuldig gemaakt en blijft elke x weer een heerlijke traktatie.
ik leg dit kruidige hartige brood gerust op een borrelplank of ik snij deze aan op de zaterdagmiddag naast een pan dampende soep.
gezouten roomboter er naast en verder hoef je niets meer te doen dan alleen te genieten.
ik deel hier het basisrecept uit het boek.
inmiddels heb ik deze zo vaak gemaakt dat ik er rustig op los experimenteer met de kruiden en ingrediënten.
zo zijn walnoten er overheen ook heerlijk en gebruik ik vaak gerookt zout ipv gewoon keukenzout.
Gang Bijgerecht

Equipment

  • cakevorm
  • oven

Ingredients
  

  • 250 gram gare fles pompoen afgekoeld!
  • 60 gram roomboter
  • 300 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 1/2 theelepels zout
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 125 ml karnemelk
  • 2 stuks eieren
  • 25 gram geraspte oude kaas
  • 1 handje pompoenpitten

Instructions
 

  • verwarm de oven voor op 180 graden
  • vet de cakevorm in en bestuif met bloem, klop het teveel bloem er uit.
  • pureer of stamp de pompoen fijn.
  • smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur.
  • doe de bloem, het bakpoeder, specerijen en zout in een kom en roer door.
  • maak een kuiltje in de midden en schep de puree daar in.
  • voeg de karnemelk, eieren, gesmolten boter en de kaas toe en meng alles voorzichtig.
  • schep in de vorm en strijk glad, bestrooi met de pompoenpitten.
  • bak het brood in circa 50 minuten gaar en goudgeel.
  • een satéh prikker moet er schoon uit komen als je deze erin prikt.
  • neem uit de oven en laat 10 minuten in de vorm afkoelen.
  • stort op een rooster en draai gelijk om. laat op het rooster verder afkoelen.

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading