pulled chicken pasteitje
het oude vertrouwde pastei bakje met eens wat anders gevuld dan de klassieke ragout.ik vulde deze mini bakjes dit keer met pulled chicken en echt een meer dan geslaagd borrel hapje kan ik jullie vertellen.uiteraard kan je dit natuurlijk ook prima doen bij de grotere versie van de pastei bakjes maar ik vond het wel leuk om er een echt snackje van te maken.p.s. van dit recept hou ik echt genoeg pulled chicken over om nog een maaltijd mee te maken.bijvoorbeeld door de gekookte rijst.of vries wat porties in voor een volgende x.
Ingrediënten
- 2 stuks kipfilets of 1 dubbele
- 1 pakje kokosmelk
- 2 stuks knoflooktenen
- 4 stuks pimentkorrels
- 1 stuks bouillonblokje
- wat bouillonpoeder
- 1 eetlepel chilisaus
- 1 eetlepel garam masala of naar smaak meer
- 1 stuks rode paprika
- 1 stuks rode ui
- 1 pakje mini pasteitjes
- olijfolie
- eventueel wat peper en zout
- ter garnering kan je bieslook of gebakken uitjes on top doen.
- 1 lepeltje liefde
Instructies
- maak de knoflooktenen schoon
- doe de kipfilet met de knoflooktenen en pimentkorrels in een pan en vul deze met water tot ze onder staan.
- voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook
- laat zachtjes koken tot de kip helemaal gaar is
- giet dit af in een vergiet en verwijder de pimentkorrels
- snij de paprika en ui in hele kleine, fijne stukjes
- trek/pluk de kipfilet helemaal uit mekaar. De knoflookteentjes zijn helemaal zacht en die kan je gewoon mee mengen met de geplukte kipfilet.
- verhit wat olijfolie in een pan
- voeg de rode ui en paprika toe en bak deze zachtjes en aan
- voeg de kipfilet toe
- voeg de garam masala kruiden toe en meng deze goed met de kip
- blus af met de kokosmelk
- voeg de chilisaus toe en eventueel nog wat bouillonpoeder.
- zet dit laag en laat even pruttelen. als het te droog is voeg je een klein scheutje water toe dat het wel smeuïg is.
- voeg naar smaak nog wat vers gemalen peper toe en zout
- verwarm de pasteibakjes heel eventjes en vul ze vervolgens met het kip mengsel
- gareer eventueel met wat bieslook of gebakken uitjes.
Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?
Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:
Homemade Heidy
info@homemadeheidy.nl