hartige taart met pompoen, salie en geitenkaas
onlangs werd er weer eens een beroep gedaan op Homemadeheidy.of ik een babyshower kon verzorgen nu ik toch in Nederland ben.en al was dit even geleden over die vraag hoefde ik niet lang na te denken,want uiteindelijk is dat nog steeds 1 van de leukste kanten van catering.een tafel vol homemade lekkernijen, mooi gepresenteerd en wat bij iedereen het WOW effect geeft.en voor mij gelijk een mooie gelegenheid om wat nieuwe ideetjes/receptjes uit te proberen.daar is deze quiche er 1 van.niet heel moeilijk en ivm het gebrek aan een keukenmachine koos ik dit x voor kant & klaar quichedeeg.de reacties op deze creatie waren websitewaardig dus bij deze het recept voor deze heerlijke herfstquiche.je kan deze ik kleine blokjes snijden voor bij een borrelplank of snij wat grotere stukken en combineer het met een kom soep als maaltijd.
Equipment
- bakblik 20x30
Ingrediënten
- 6 velletjes (ongeveer) hartige taart deeg koopmans. in het vriesvak bij de supermarkt
- 100 gram geitenkaas ik pak de schijfjes en verkruimel deze
- 400 gram muskaatpompoen geschild en in blokjes ook deze kan je al gesneden en wel bij de supermarkt kopen als je het jezelf echt makkelijk wilt maken.
- 250 gram creme fraiche
- 4 stuks eieren
- klein bosje salie, de blaadjes
- +/-250 gram geraspte geitenkaas
- 100 gram gemengde ongezouten en ongebrande noten kan je eventueel wat fijn hakken maar het hoeft niet.
- beetje bouillonpoeder
- knoflookzout
- beetje zonnebloemolie
- snufje liefde
Instructies
- verwarm de oven voor op 180 graden
- smeer het bakblik in met de olie
- verdeel de bladerdeeg lapjes, laat ze iets over mekaar heen vallen en duw dit aan. hou ook iets een opstaan randje, anders loopt de vulling er overheen.
- verdeel de blokjes pompoen over het deeg
- verkruimel de geitenkaas en verdeel deze over de pompoen
- strooi de gemengde noten hier weer over
- klop de eieren met de creme fraiche glad en voeg hier wat bouillonpoeder en knoflookzout aan toe
- schenk dit gelijkmatig over de quiche
- verdeel nu royaal salieblaadjes over het mengsel
- en strooi vervolgens de geraspte geitenkaas over de quiche
- bak de quiche in 35 a 45 minuten mooi goudbruin
- laat de quiche wat afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt.
- eet smakelijk!
2 reacties
Laat een reactie achter
Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?
Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:
Homemade Heidy
info@homemadeheidy.nl
Deze quiche is hemels!! Ga ‘m snel maken en hopelijk is het dan net zo lekker als op de babyshower!
wát leuk om te lezen laura!
echt heel makkelijk, moet je zeker lukken!