Koekjes

image_pdfimage_print

ik geef hierbij een basisrecept

waarmee je eindeloos kunt variëren

en je kunt uitleven qua aankleding en vorm.

Ingrediënten;

  • 250 gr. roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gr. lichte basterdsuiker
  • 350gr. bloem
  • 2 eieren
  • 1 tl . zout

Mix met een mixer de boter met de suiker romig.

Splits de eieren en mix de dooiers door het botermengsel.

Zeef de bloem met het zout r boven meng dit snel tot een samenhangend deeg.

Verpak in huishoudfolie en laat het een uurtje rusten in de koelkast.

(ik maak dit soms een dag van te voren, maar wanneer je dat doet hou r dan rekening dat je het op tijd uit koelkast haalt, het is dan nml te hard om gelijk te gebruiken.)

Verwarm de oven voor op 170 graden.

En verdeel het deeg in ongeveer 50 balletjes ter grootte van een walnoot.

Duw ze iets plat of duw enkel je duim r in.

Als je een kuiltje met je duim maakt kan je dit opvullen met jam.

Als je ze geheel plat maakt kan je ze door de losgeklopte eiwitten halen en vervolgens door amandelschaafsel of in mijn geval door de kaneelsuiker.

Maar nogmaals, leef je lekker uit.

Bak de koekjes in het midden van de oven circa 15 minuutjes goudbruin en laat ze afkoelen op een rooster.

2018-06-02T11:31:14+00:00 Bakken|