///Spicey-pompoensoep

Spicey-pompoensoep

image_pdfimage_print
spicey pompoensoep
1 flespompoen

2 zoete aardappels

1 blikje kokosmelk

1 rode peper

1 bouillonblokje

Kippenbouillon/surinaamse kippenbouillon (1 potje of vers)

Schil de aardappels en de pompoen en ontdoe deze ook van de pitjes. Snij allemaal in grove stukken en doe dit met wat water en het bouillonblokje in een pan en breng dit aan de kook.
Laat zachtjes gaar koken en haal van het vuur.
Giet eventueel wat af maar bewaar het kookvocht!
Pureer dit geheel met de staafmixer en doe het rode pepertje r in stukjes bij en pureer nogmaals goed zodat ook het pepertje goed fijn is.
Voeg vervolgens de kokosmelk en eventueel de kippenbouillon aan toe en breng opnieuw aan de kook.
Wanneer je het geheel te dik vindt kan je wat kookvocht toevoegen.
Voeg na smaak eventueel wat peper en zout toe of wat groentebouillonpoeder.

garneer eventueel met wat koriander of geitenkaas

2018-05-21T12:59:31+00:00 Soepen|