Tiramisu

image_pdfimage_print

TIRAMISU (6-4 pers.)

  • Ingrediënten;
  • 4 eieren
  • 400gr.mascarpone
  • 2 eetl. rum
  • ¼ ltr. Koffie
  • 2 eetl. cognac
  • 100 gr. suiker
  • 300 gr. lange vingers
  • Cacaopoeder

Ovenschaal van ongeveer 20 bij 30 cm.

Bereiding;

Splits de eieren en klop de eierdooiers met de suiker schuimig met een mixer.

Voeg de mascarpone toe en roer dit met een spatel of houten lepel tot een romige cremé. (zorg dat r geen klontjes meer zijn)

Voeg vervolgens de cognac toe.

Eiwitten stijf kloppen en de helft toevoegen aan het mascarpone mengsel.

Koffie met rum en eventueel wat suiker mengen en in een diep bord gieten.

Haal de lange vingers ‘r één voor één doorheen en leg ze vervolgens naast mekaar in de ovenschaal.

Hierover een laag mascarponemengsel en hierop weer een laag lange vingers.

Tenslotte weer een laag mascarponemengsel.

Zet in de koelkast om op te stijven en voor het opdienen bestuiven met cacaopoeder.

Variatie en tips!

*Als je aan de extra grote lange vingers kan komen dan zou ik hiervoor kiezen, maar absoluut niets mis met de lange vingers van de supermarkt.

(italiaanse variant) deze kan je bij een delicatessezaak of de betere groothandel vinden.

*ipv rum kan je amaretto gebruiken, ik doe dit zelf altijd. En soms als r kinderen mee eten gebruik ik amandel aroma.

*ipv cacaopoeder kan je ook chocolade krullen gebruiken

*ipv lange vingers kan je ook bitterkoekjes gebruiken

*ipv gewone suiker kan je ook poedersuiker gebruiken voor een betere vermenging

2018-05-21T12:59:31+00:00 Toetjes|