Hollandse-nasi

image_pdfimage_print

Waarom ik deze nog niet eerder met jullie heb gedeeld!…..

Dit gerecht staat hier zeer regelmatig op tafel, het is én makkelijk te maken, én nog eens gezond, en bovendien zeer smaakvol.

Daar houden we van.

Je kan de groente prima zelf snijden maar wil je helemaal makkelijk doen neem je een zak gemengde groente.

Ingrediënten;

Gekookte rijst voor 4 personen

Pond runder gehakt

1 teen knoflook

1 rode peper heel fijn gesneden

1 rode ui fijn gesneden

1 prei gesneden en gewassen

1 puntpaprika fijn gesneden

½ kleine spitskool fijn gesneden

Nasikruiden (green gypsy spices)

Snuf zeezout

1 theelepel 5 spices

Rul het gehakt in een hete pan en pers het teentje knoflook r boven en rul dit mee.

Voeg vervolgens de rode peper en de ui toe en roerbak dit ook even mee.

Voeg nu de prei en de paprika toe en roerbak mee.

Voeg de kruiden, zeezout en 5 spices toe en draai je warmtebron wat lager.

Voeg nu ook de spitskool toe en roerbak nog even mee.

Ik vind het altijd heerlijk als deze nog wat knapperig is.

Proef of je nog wat zout moet toevoegen.

Doe de rijst r bij en roerbak nog even mee.

Serveer r wat gebakken uitjes en een eitje bij en je kan zo aan tafel!

2018-05-21T12:59:31+00:00 Vleesgerechten|