///Indische-balletjes

Indische-balletjes

image_pdfimage_print

 dit receptje heb ik van Danny Jansen en inmiddels mijn eigen versie van gemaakt, wat altijd een groot succes is op feestjes en catering. hier deel ik de basis met jullie zodat je zelf je eigen versie kan creëren qua spicy en sticky.

Ingrediënten :

·4 lente uitjes

·1 rode peper

·1 ei

·2 el maïzena

·500 g rundergehakt

·2 uien

·2 teentjes knoflook

·Zonnebloemolie

·100 mlketjap manis

·4 el oestersaus

·2 tl sambal oelek

·2 el bruine suiker

·Wittewijnazijn

Bereiden :

Snijd de lente-uitjes in fijne ringen en hak de peper fijn. Kneed de lente uitjes, het ei, de maïzena en de peper goed door het gehakt. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en rol er kleine balletjes van.

Pel en snijd de uien in ringen en pel en hak de knoflook fijn. Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en bak de balletjes rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de uien glazig zijn.

Voeg de ketjap, oestersaus, sambal, suiker, en een scheutje azijn toe en gaar de gehaktballetjes.

Laat op zacht vuur inkoken tot sausdikte.

2018-05-21T12:59:31+00:00 Vleesgerechten|