///Runderovenschotel

Runderovenschotel

image_pdfimage_print

Dit receptje heb ik volgens mij ooit ergens uit het Foodies magazine gehaald en in de loop der tijd mijn eigen draai ‘r aangegeven.
(dit kun je zelf natuurlijk ook doen!)
Hij blijft favoriet, is ook makkelijk te maken, goed voor te bereiden en dus ook ideaal als je visite krijgt, succes gegarandeerd!

Ingrediënten voor 6 personen;

400 gr. kastanjechampigons (wees vrij in je keuze welke jij wilt gebruiken)
2 paprika’s
500 gr. prei
2 rode uien
Flinke hand verse peterselie
6 rosbieflapjes (ik neem altijd de gemarineerde bij onze keurslager dit geeft net wat meer  smaak anders moet je zelf even kruiden)
200 ml slagroom
Zout peper
150 gr. geraspte gruyere kaas (vind je dit te scherp pak dan gewone geraspte kaas).
3 el hazelnoten grof gehakt

Maak alle groente schoon en snij dit in kleine stukjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht 180 graden)
Verhit wat olie in de pan en braad de rosbieflapjes kort om en om bruin en leg ze in een grote ovenschaal.
Bak de groentes vervolgens in het bakvet van de lapjes.
Blus dit af met de slagroom en breng aan de kook, laat dit heel eventjes op laag vuur door koken.
Breng op smaak met zout en peper, of wat andere lekkere kruiden.
Verdeel dit vervolgens over de rosbieflapjes.
Strooi de gruyere ‘r overheen en schuif dit circa 10 min. in de oven.
Bestrooi het met de gehakte hazelnoten en peterselie.

Dit kun je eindeloos combineren met gebakken aardappeltjes en spruitjes bijvoorbeeld.
Maar ook heerlijk met stokbrood.
(lekker dippen in de schaal;))

2018-05-21T12:59:31+00:00 Vleesgerechten|