///Spitskoolschotel

Spitskoolschotel

image_pdfimage_print

 

hier is de spitskool niet echt geliefd tenzij ik het ergens in verwerk zoals in deze ovenschotel bijvoorbeeld.

samen met de rauwe ham wordt het een zeer smaakvol gerechtje.

beetje salade er bij en je hebt een complete maaltijd.

Ingrediënten :

-3 tenen (gerookte) knoflook

-Scheutje olijf olie

-500gr. gesneden spitskool

-1 glas sherry

-350 ml room

-200 ml groentebouillon

-Zeezout en versgemalen zwarte peper

-1 pak lasagnevellen ( 250 g )

-300 g rauwe ham ( van goede kwaliteit )

-( voor vegetariërs vervang de ham door blauwe kaas )

-200 g Parmezaanse kaas

-Verse rozemarijn

Bereiding :

Fruit de knoflook 30 seconden in de olijfolie en voeg dan de witte kool toe. Bak dat al omscheppend 5 minuten mee. Blus af met de sherry, laat iets inkoken en giet dan de room en de bouillon erbij.

Laat 10 minuten op laag vuur smoren tot de kool gaar is. Pas op dat het niet doorkookt, voeg in dat geval nog wat extra bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout en rozemarijn.

Vet een ovenschaal in met olijfolie en maak lagen : lasagne, rauwe ham, kool-roommengsel, Parmezaanse kaas, peper en zout. Ga door tot alles op is en eindig met een laagje kaas.

Bak de lasagne ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden.

 

2018-05-21T15:46:53+00:00 Vleesgerechten|