Romige lasagne met kip en spinazie
Ingrediënten
- 1 pak lasagne vellen
- 8 kippendijen gebraden en geplukt
- 100 gram parmezaan
- 2 bollen mozarella in stukjes
- 300 gram spinazie
- 150 gram gebakken ontbijtspek
- beetje peterselie
Voor de bechamelsaus
- 100 gram boter
- 60 gram bloem
- 1 liter warme melk
- snuf nootmuskaat
- 1 theelepel oregano
- beetje rozemarijn
- 4 tenen knoflook geperst
- 100 gram parmezaan
- Peper & zout
Instructies
- Maak eerst de bechamelsaus.
- Smelt de boter in een steelpan en voeg, zodra deze gesmolten is, de bloem toe.
- Bak de bloem al roerend een paar minuutjes uit, maar net niet bruin.
- Draai het vuur geheel laag en voeg elke x een scheutje melk toe en roer steeds goed daar zodat er geen klontjes ontstaan.
- Draai dan het vuur iets hoger en blijf roeren terwijl de bechamel indikt.
- Breng op smak met peper, zout, rozemarijn, nootmuskaat en knoflook. Laat nog even zachtjes pruttelen.
- Roer de parmezaan er door en draai het vuur uit.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
- Schep een lepel bechamel op de bodem en spreid regelmatig uit.
- Beleg met lasagnevellen en schep er opnieuw een laag saus op.
- Strooi de helft van de kip erover, een deel geraspte parmezaan en een deel mozzarella.
- Beleg met een laag lasagnevellen. Schep hier weer saus op en de helft van de spinazie en de spekjes.
- Herhaal tot alles op is.
- Eindig met mozzarella en parmezaan, bestrooi met peterselie.
- Bak de lasagne in 30 minuten goudbruin.
- Laat 10 minuutjes staan en serveer.
4 reacties
Laat een reactie achter
Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?
Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:
Homemade Heidy
info@homemadeheidy.nl
Een absolute topper. Mijn vrouw was verrukt!
In plaats van ontbijtspek heb ik gerookte spekjes genomen en verse lasagne uit de supermarkt.
wát leuk rob om te lezen!
Hij staat hier nu in de oven. Zitten allemaal te watertanden want het ruikt heerlijk!
wat een heerlijke ovenschotel. gisteren met de kids en kleinzoon gegeten.
verrukkelijk was het.
Dank je wel, Hillie