Romige lasagne met kip en spinazie

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans

Ingredi├źnten
  

  • 1 pak lasagne vellen
  • 8 stuks kippendijen gebraden en geplukt
  • 100 gram parmezaan
  • 2 bollen mozarella in stukjes
  • 300 gram spinazie
  • 150 gram gebakken ontbijtspek
  • beetje peterselie

Voor de bechamelsaus

  • 100 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 1 liter warme melk
  • snuf nootmuskaat
  • 1 theelepel oregano
  • beetje rozemarijn
  • 4 tenen knoflook geperst
  • 100 gram parmezaan
  • Peper & zout

Instructies
 

  • Maak eerst de bechamelsaus.
  • Smelt de boter in een steelpan en voeg, zodra deze gesmolten is, de bloem toe.
  • Bak de bloem al roerend een paar minuutjes uit, maar net niet bruin.
  • Draai het vuur geheel laag en voeg elke x een scheutje melk toe en roer steeds goed daar zodat er geen klontjes ontstaan.
  • Draai dan het vuur iets hoger en blijf roeren terwijl de bechamel indikt.
  • Breng op smak met peper, zout, rozemarijn, nootmuskaat en knoflook. Laat nog even zachtjes pruttelen.
  • Roer de parmezaan er door en draai het vuur uit.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
  • Schep een lepel bechamel op de bodem en spreid regelmatig uit.
  • Beleg met lasagnevellen en schep er opnieuw een laag saus op.
  • Strooi de helft van de kip erover, een deel geraspte parmezaan en een deel mozzarella.
  • Beleg met een laag lasagnevellen. Schep hier weer saus op en de helft van de spinazie en de spekjes.
  • Herhaal tot alles op is.
  • Eindig met mozzarella en parmezaan, bestrooi met peterselie.
  • Bak de lasagne in 30 minuten goudbruin.
  • Laat 10 minuutjes staan en serveer.

 

 

 

Laat een reactie achter










Adres

Homemade Heidy
info@homemadeheidy.nl
KvK: 69183368

Catering
Samenwerkingen
Instagram
Facebook