boterkoek

boterkoek brengt mij echt terug naar mijn jeugd.
waar mijn moeder op zaterdag bij de marktkraam grote punten boterkoek kocht en ik er dan op zaterdagavond eentje op de bank mocht op peuzelen.
of ze bakte ze zelf en ook dan werden er punten afgesneden en kon ik me echt aan verlekkeren.
hoe ik het in godsnaam weg kreeg vraag ik me nu soms nog af maar
nog steeds ben ik dol op boterkoek alleen hou ik het nu liever bij een klein blokje bij de thee.
ik heb ook echt ontelbaar veel recepten geprobeerd maar deze van rutger bakt blijft toch wel mijn favoriet.
Gang Tussendoortje
Porties 16 blokjes

Equipment

  • bakblik 20x20 cm
  • Bakpapier

Ingrediënten
  

  • 340 gram goede kwaliteit roomboter op kamertemperatuur
  • 375 gram bloem
  • 270 gram witte basterdsuiker
  • 1/4 theelepel zout
  • wat citroenrasp of vanillemerg of kaneel, speculaaskruiden of wat geraspte gember. durf te proberen en combineren.
  • 1 ei los geklopt
  • 1 dosis dosis liefde

Instructies
 

  • verwarm de oven voor op 170 graden
  • vet de vorm in en bekleed met bakpapier
  • doe alle ingrediënten in een kom en kneed tot een samenhangend deeg
  • doe het deeg in de vorm en duw het goed plat
  • bestrijk het deeg met het ei en maak er met een vork ruitjesmotief in
  • bak de koek 30 a 40 minuten totdat de bovenkant goud bruin is.
    hij zal nog wat wiebelig zijn maar dat komt goed bij het afkoelen.
  • laat de koek zeker 5 uur afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt.
  • met het bakpapier til je de koek makkelijk uit de vorm.
  • snij de koek in blokjes en geniet!

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading