route update

algarve1

    De Algarve 

 

We zitten inmiddels alweer even in Spanje, maar de mooie herinneringen aan de Algarve wil ik natuurlijk nog wel met jullie delen.  

 

Lagos & Portimao 

We trapten in (het voor ons bekende) Lagos af en genoten van het strand en het stadje. Een stadje met een ietwat hippie vibe. Fijne eettentjes, leuke pleintjes met straatmuziekkanten en een boulevard gevuld met kraampjes. Even buiten de stad loop je zo het prachtige strand op waar evenzo mooie wandelroutes aan liggen. Na 2 dagen Lagos reden we door naar Portimao. Hier waren we niet zo zeer voor het stadje, maar voor het circuit wat dichtbij lag.  We vonden een perfecte camperplek waar we een paar dagen konden verblijven om de buurt te verkennen. Verder was het maar een kwartiertje fietsen vanaf het circuit wat ideaal was omdat de Moto GP op de planning stond. We hadden mazzel met dit plekje, want bijna alles zat al vol. De wasjes konden weer worden gedraaid en we gingen nog wat spullen halen voor Eddie bij de Decathlon.

Faro 

Met een frisse wagen en een complete camping tuinset zetten we koers richting Faro. Daar vonden we een geschikte camperplek net buiten de stad en met de fiets konden we naar het centrum toe.  

Wat een heerlijke stad! Overzichtelijk, niet te groot, genoeg om te zien en heerlijke terrasjes. We hebben ons hier dan ook prima vermaakt en genoten. Vooral van al het heerlijke eten en de relaxte sfeer. Dean had hier ook een plek gevonden waar hij in de avond kon trainen, dus plakten we er nog een nachtje aan vast.  Zo hadden we alle tijd om ook de volgende dag de stad in te duiken en zo ook wat bezienswaardigheden te bezoeken.

 

Albufeira 

Vanuit Faro vertrokken we richting Albufeira, waar we door de meest toeristische straten reden. Dat was niet ons ding, waardoor we al snel afhaakten en naar een wat rustiger gebied verplaatsten.   

We vonden tijdens het rijden bij toeval een open camperplek waar je oogluikend gewoon mocht staan. En het was ook nog eens op loopafstand van het strand! Het was een prima vondst voor de middag en nacht. De mannen gingen zwemmen en ik heb gewandeld met Lucy en kon mooi mijn boek uitlezen.   

 

Silves 

De volgende ochtend besloten we toch wat meer richting de bergen te gaan en via een prachtige route kwamen we op een boerencamperplek net buiten Silves. De voorzieningen waren ietwat minder dan beschreven, maar gelukkig was onze Eddie zelfvoorzienend en redden we ons prima voor 2 dagen. 

De volgende dag stapten we namelijk op de fiets om Silves te ontdekken. Ook hier was genoeg te zien en met zijn leuke kleine straatjes was een terrasje pakken geen straf.  we deden nog wat cultuur op door een bezoek te brengen aan het Fort wat kenmerkend boven de stad uit steekt. Zowel de omgeving als het stadje zelf zijn zeker de moeite waard om te bezoeken!

 

Sao Marcos da Serra

Silves lieten we achter ons en we reden vanuit hier wederom een prachtroute nog meer de bergen in, om midden in de natuur een plekje te vinden waar je gewoon stil van wordt. Het uitzicht, de wandelroutes en de rust waren zo fantastisch.  

Al bleek het wel een plek voor gepensioneerde overwinteraars te zijn. De gemiddelde leeftijd haalden wij dan ook even flink naar beneden en met onze verschijning staken we ook ietwat af bij de poloshirts en bermuda’s. Maar met een plekje voor onszelf en zulke uitzichten boeide het ons totaal niet en hadden we hier de grootste lol om. We wandelden wat af en hadden het zwembad voor onszelf, prima vertier hier! 

 

Terug naar Faro 

Maar na 2 dagen tussen het ietwat gezapige publiek was het tijd om weer richting de bewoonde wereld te rijden. Dean had namelijk in Faro afgesproken om te trainen en dus gingen we hier nogmaals heen. 

We hadden alleen wat minder geluk met een camperplek vinden, alles zat vol. Dus kwamen we naast het vliegveld terecht, maar tegelijkertijd lag het dicht bij het strand waar meerdere campers stonden en waar ze het ook nog oogluikend toelieten om te gaan staan. Hier bleven we dan ook voor de nacht en verrassend genoeg sliepen we hier als een blok beton. 

 

Terug naar Portimao 

Inmiddels was de tijd aangebroken dat we teruggingen richting Portimao. Hier woonden we met zijn drieën de trainingen bij en hadden de mannen samen een onvergetelijk weekend op het circuit. 

Geweldig goed geregeld, topweertje en ondertussen vermaakte ik me prima op de camping. 

Receptjes werd weer aan gewerkt, Lucy en ik maakten wandelingen en uiteraard zaten we ook samen met onze poeperd in de zon! Met gemengde gevoelens lieten we na dit mooie weekend Portugal achter ons om Spanje in te rijden. 

Want wat hadden we het heerlijk in de Algarve, zonder drukte van het hoogseizoen en al een heerlijk temperatuurtje om de hele dag in je t shirt rond te lopen. De sfeer, de vele mooie plekjes, het goddelijke eten, de vriendelijke mensen. 

We zijn een bak mooie herinneringen rijker! Maar het is weer tijd om door te gaan en nieuwe herinneringen te gaan verzamelen. 

 dus zijn het nu, zonnige groeten vanuit de Spaanse heuvels! 

 

 
ReizenReizen

14 reacties

 1. Jose op 15 april 2023 om 09:56

  als ik het lees,denk ik wat is dit genieten.je huis overal bij je.wil je langer blijven doe je dat.heerlijk dat de mannen ook zo genoten hebben.en jij en Lucy.ben zo benieuwt naar ak deze mooie plekken waar jullie nog gaan komen drive Safe

  • Heidy van Megen op 18 april 2023 om 15:45

   dankjewel José! in het begin was het echt wel wennen, maar nu genieten we zo van dit vrije leven!
   dikke knuffel vanuit zonnig spanje! xx

 2. José op 15 april 2023 om 11:59

  hallo lieverds,
  ik heb je reisverslag weer met plezier gelezen. wat een prachtige foto van dat kleine straatje !! Heerlijk !
  vele groetjes vanuit het nog steeds te koude en bewolkte Bingelrade…brrrr
  Geniet maar lekker van jullie mooie avontuur, liefs de overburen

  • Heidy van Megen op 18 april 2023 om 15:44

   ahhh dankjewel! dikkek knuffel vanuit zonnig spanje en doe ze daar de groetjes! xx

 3. Bianca van Meenen op 15 april 2023 om 12:35

  Wat een avontuur. Geweldige omschreven en prachtige beelden. Heerlijk om dit mee te mogen beleven. Veel genieten en vooral veel veilige kilometers.

  • Heidy van Megen op 18 april 2023 om 15:43

   dankjewel bianca!
   inmiddels alweer even in Spanje. blij dat ik het zo bij hou want soms gewoon te veel om allemaal te bevatten.
   dikke knuffel vanuit Spanje!

 4. Els van Oorschot op 15 april 2023 om 15:43

  Oh, wát heerlijk om je reisverslag te lezen én de prachtige foto’s te bekijken , lieve Heidy ❣️
  Heel veel veilige kilometers nog gewenst.
  Liefs ??

  • Heidy van Megen op 18 april 2023 om 15:42

   dankjewel lieve Els!
   we hebben het zó heerlijk!
   dikke knuffel vanuit spanje! xx

 5. Patricia op 15 april 2023 om 16:03

  Wat super leuk om jullie verslag wéér te lezen, al die avonturen en prachtige plekjes die jullie bezoeken….in 1 woord….GEWELDIG?

  • Heidy van Megen op 18 april 2023 om 15:38

   och..,ik moet het wel opschrijven, bijna niet bij te houden wat we beleven allemaal:)
   dikke kus lieverd!

 6. Janny op 16 april 2023 om 08:39

  Zo fijn dat jullie zoveel zien en daarvan volop genieten.
  ik geniet van je verslag, mooie verhalen!!!

  • Heidy van Megen op 18 april 2023 om 15:37

   dankjewel janny!
   stonden afgelopen week bij mensen uit Oldenzaal,zij konden syl ook!
   enorm genoten daar!

 7. Petervanlunteren op 16 april 2023 om 13:08

  lekkerrrrrrrrr hoor !!!
  Ben zeer jaloers. ??

  • Heidy van Megen op 18 april 2023 om 15:36

   volgas genieten neefie!
   xx vanuit spanje!

Laat een reactie achter

Als eerste op de hoogte van de nieuwste berichten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading