sinaasappel maanzaad cake

maanzaad zie je vaak in combinatie met citroen maar ik koos dit maal voor een zoetere variant en ging voor sinaasappel.
met een fris zoete cake als resultaat.
na alle speculaas en kaneel baksels is dit een heerlijke cakeje om mee richting het voorjaar te gaan en die zeker niet zal misstaan op de paasbrunch.
dus sla deze zeker op voor bij de paastafel!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Gang Tussendoortje
Porties 10 plakken

Equipment

  • 1 bakblik 25cm
  • oven
  • keukenmixer

Ingrediënten
  

  • 175 gram roomboter (ongezouten) op kamertemperatuur
  • 3 stuks sinaasappels rasp en sap
  • 200 gram bloem
  • 1 flinke theelepel bakpoeder
  • 3 stuks eieren
  • 175 gram fijne kristalsuiker
  • 3 eetlepels maanzaad
  • 100 ml karnemelk
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 1 dosis liefde

Instructies
 

  • verwarm de oven voor op 180 graden en vet je cakevorm in. bestuif deze licht met bloem.
  • klop de boter met de suiker romig.
  • voeg de eieren 1 voor 1 toe afgewisseld met de bloem
  • voeg de overige ingrediënten toe behalve het sap van de sinaasappels.
  • doe het beslag in de cakevorm en bak 50 minuten.
    check of de cake gaar is met een satéprikker, komt deze er schoon uit als je deze in de cake prikt dan is hij gaar, anders nog 10 minuutjes extra geven.
  • haal de cake uit de oven en prik met de satéprikker gaatjes in de bovenkant van de cake.
  • meng de poedersuiker met het sap van de sinaasappels, doe niet gelijk al het sap er bij maar geleidelijk en meng dit tot een vloeibaar geheel.
  • giet het vervolgens over de cake zodat het de gaatjes in loopt
  • laat de cake iets verder afkoelen en stort deze vervolgens op een rooster
Trefwoord cake, maanzaad, sinaasappel

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading