snelle pasta met kipgehakt

ik hou van improviseren én van niet te ingewikkelde recepten.
en dit is weer zo'n heerlijk recept wat zo is ontstaan.
mijn homemade pesto heb ik altijd op voorraad en de rest van dit gerecht is met een handomdraai gemaakt.
maar wel vol met smaak, én liefde;)
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuks courgette
  • 1 stuks grote rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels pesto
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 500 gram kipgehakt
  • 600 gram pasta naar keuze
  • 1 stuks bouillonblokje
  • scheutje olijfolie
  • vers gemalen peper
  • chilivlokken
  • zout naar smaak
  • geraspte parmezaan
  • 1 scheut liefde

Instructies
 

  • kook de pasta volgens de verpakking met een beetje zout
  • snij de courgette en ui in kleine stukjes
  • verhit de olie in een braadpan en rul het kipgehakt
  • pers de tenen knoflook en voeg deze toe
  • voeg de courgette en ui toe en bak dit op matig vuur even mee
  • verkruimel het bouillonblokje en strooi over het gehakt mengsel
  • voeg eventueel een klein scheutje kookvocht van de pasta toe
  • voeg wat vers gemalen peper toe en chilivlokken naar smaak
  • meng nu de pesto en mascarpone door het mengsel en draai de warmtebron laag
  • laat nog even pruttelen en voeg de afgegoten pasta toe
  • meng alles goed zodat de pasta de smaak goed op neemt
  • serveer met geraspte parmezaan
Trefwoord kipgehakt, pasta, pesto

2 reacties

  1. Ellis op 10 februari 2024 om 11:39

    Deze ga ik zéker maken! Niet ingewikkeld en ook niet teveel ingrediënten. Daar houden we van!??

  2. Anneliese op 13 februari 2024 om 16:49

    lijkt me héérlijk Heidy, deze ga ik zeker proberen! ben nu al aan’t watertanden ?

    Liefs, en groetjes van mij, Anneliese?

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading