spanje deel 1

20230331_121041_resized

Spanje deel 1 

 

 

Inmiddels zijn we al geruime tijd in dit heerlijke land en ik heb jullie alleen via de socials op de hoogte gehouden.
 

Op de één of andere manier was het, zodra we de grens over gingen bij Portugal, een rit van volop ontdekken en genieten. Iets wat we natuurlijk de hele reis al deden, maar in Spanje voelde het als thuiskomen. We lieten ons onderdompelen in wat het land allemaal te bieden heeft. 

De natuur, prachtige dorpjes en steden, geweldige kustlijn en lieve mensen. Wat een rit is dit tot nu toe geweest! Ik moest er ook echt even voor gaan zitten en door mijn foto’s scrollen om alles terug te kunnen halen.   

Wat was het allemaal veel: onze stops en routes, de campings en plekjes. Daarom splits ik deze blog op anders wordt het behoorlijk wat leesvoer in 1 keer.
 

Matalanscanas 

De Algarve verlatend was onze eerste camperplek er gelijk een die we niet snel meer zullen vergeten. 

Langs de kust bij Matalascanas was daar onze eerste stop. We reden een terrein op met niet meer dan een gepimpte oude caravan. Wat vrij opvallend was, gezien omliggend alleen maar grote villa’s en vakantiehuizen lagen. We vroegen ons hardop af of we wel juist waren maar daar was Oscar, de eigenaar. Hij is een kunstenaar met een vrije geest én een grote liefde voor honden. Aangezien hij in de caravan woonde met maar liefst 9 stuks (!) en deze vrij rondliepen op het terrein. 

We kregen een plekje toegewezen met zeezicht en waar we de prachtige zonsondergang erbij cadeau kregen. Geen voorzieningen, wel de mooiste verhalen en meest bijzondere plek om te staan. Deze ontmoetingen maken de reis echt zó veel mooier.’ 

 

 

El Rocio in Andalusië 

De volgende dag reden we richting El Rocio in Andalusië, het witte western dorpje gelegen in nationaal park Donana. Hier had ik genoeg over gelezen en dat wilde ik graag in het echt aanschouwen. 

We vonden een camping net buitenaf, perfect gelegen met alle voorzieningen en je kon zo het stadje inlopen. Een beleving om een stadje te bezoeken waar de wegen nog van zand zijn en paard en wagen de normaalste zaak in het straatbeeld zijn. 

Verder was er nog het natuurpark wat eraan grenst met zijn vele vogelsoorten, de leuke kraampjes en terrasjes, en natuurlijk de grote kerk die de trots van het stadje is. Als je in de buurt bent, is dit zeker een bezoekje waard. 

Wij vonden het alleen jammer dat er auto’s tussendoor reden, iets wat niet in het plaatje past. En aan de leegstand te zien, geloof ik ook dat Corona zijn schade heeft achtergelaten.  

 

Gilbraltar 

Vanuit El Rocio reden we een mooie route verder naar de punt om in de avond bij Gibraltar aan te komen. De vele lichtjes en de grote rots was een mooi welkom en een plek in de haven met datzelfde uitzicht was een perfecte afsluiter van een lange dag.  

Zo stonden we de volgende ochtend fris en fruitig op tijd klaar om Gibraltar te bezoeken. Dat was een bijzondere ervaring! We liepen door de douane en vervolgens over de start en landingsbaan om een stukje Engels grondgebied in Spanje te bezoeken.  

En dat is gelijk zichtbaar aan het straatbeeld. De pubs en winkels zijn Engels én toeristisch georiënteerd en ook het publiek past in dit plaatje. We pakten een terrasje en Dean en ik gingen richting rots. Michel nam Lucy mee terug naar de camper, want de vele indrukken zijn genoeg voor haar en ook mogen er geen honden de rots op. 

Onderaan kopen wij een ticket voor de kabelbaan omhoog. Lopend bleek ook mogelijk, maar wij gaan voor gemak en uitzicht?. 

Gelijk boven aangekomen zitten de wilde berber apen ons al op te wachten. Het is natuurlijk een toeristische trekpleister, maar toch zeker de moeite waard en leuk om mee te maken. Ze zijn wild, maar ondertussen erg gewend aan die hordes mensen, waardoor ze nog brutaler zijn. 

Je kunt nog verder lopen over de rots waar een loop/hang brug en glazen plateau ligt, een ware beleving, maar hiervoor kan je gewoon weer opnieuw entree betalen. Dat vonden wij een minpuntje en geldklopperij, dus besloten we  dit achterwege te laten, een drankje te doen en de lift terug te nemen. 

We plakken er nog wel een nachtje in de haven aan vast om de volgende ochtend fit aan een mooie rit te beginnen. 

 

Ronda 

De rit richting Ronda was adembenemend en hier en daar behoorlijk pittig voor Eddie. 

De natuur en de vele uitzichten over de bergen, we bleven ons verbazen en zijn ook regelmatig gestopt om hiervan te genieten. 

Net buiten Ronda vonden we een perfecte camperplek van waaruit we op de fiets of te voet Ronda konden bezoeken. Ronda werd ons getipt en zelf waren we ook erg nieuwsgierig naar deze plek. We waren namelijk een beetje huiverig voor het vele toerisme wat hierheen trekt, maar dat viel alles mee zo buiten het seizoen om. 

Ronda is oprecht een bezoek waard. De straatjes, de arena en de wandelroutes, hier kan je met gemak een paar dagen vertoeven. Er was zóveel te zien, te wandelen en te bezichtigen, dat wij 4 dagen zijn gebleven in plaats van 2.   

En in verband met de Paasdagen vielen we ook nog eens met onze neus in de boter en konden we een processie bijwonen. Indrukwekkend om te zien, zo’n spektakel en zeker blij dat we langer zijn gebleven om dit nog mee te kunnen pikken.  Maar om hier nu de hele dag naar te kijken is niet aan ons besteed, dus doken we na een paar uurtjes het terras op?. 

     

 

Malaga 

Na 4 dagen Ronda vertrokken we met een bak vol mooie herinneringen rijker richting Malaga. Een mooie rit door de bergen met een tussenstop op een camperplek met Hollandse invloeden. We aten sinds tijden weer een kroketje! 

 

To be continued….. 

5 reacties

 1. Janny op 16 mei 2023 om 07:10

  lieve familie ,

  wederom mooie foto’s en verhalen, zo fijn dat jullie zo genieten en opveel plekken jullie je thuis voelen, zo snel nieuwe vrienden maken.
  ik geniet er volop van, je verslagen zijn puur, de foto’s erbij maakt dat we erbij zijn

  • Heidy van Megen op 29 mei 2023 om 08:05

   wát een lief bericht janny!

   nu weer even terug in Nederland maar we kunnen niet wachten om weer te gaan!
   had onderweg slecht bereik dus mijn reactie is wat vertraagd:(
   maar zo leuk lieve janny! dankjewel, dikke xx

 2. Friep op 16 mei 2023 om 07:25

  Op het kroketje na weer een mooi reisverslag ???

  • Simone op 19 mei 2023 om 14:22

   wat maken jullie mooie herinneringen….wauw, kan niet anders zeggen

  • Heidy van Megen op 29 mei 2023 om 08:01

   wahaha…,smaakte me prima!

Laat een reactie achter

Als eerste op de hoogte van de nieuwste berichten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading