spek broodjes
dit recept heb ik uit het duitse bakboek 'back!'nu heb ik meerdere Duitse bakboeken en ben echt fan van hun recepten.sommige kookboeken vallen bijna uit mekaar zo lang en vaak gebruikt. de recepten zijn toegankelijk en smaakvol waar je eindeloos op kunt variëren. zo ook deze bolletjes die ik regelmatig bij een kom soep serveer.ik wissel nog wel eens van kruiden of ingrediënten maar dit is de basis.geen ingewikkelde handelingen of lange bewerking en dus ideaal als je weinig tijd hebt maar toch wat op tafel wil toveren.
Equipment
- oven
- Bakpapier
Ingrediënten
- 250 gram volle kwark, uitgelekt in een zeef.
- 2 stuks kleine uien fijn gesneden
- 100 gram gerookt spek in kleine stukjes
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 250 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels zeezout
- 3 eetlepels melk
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel paprikapoeder
Instructies
- bak de spekjes en ui ongeveer 10 minuutjes in 1 eetlepel olie. neem van het vuur en laat iets afkoelen.
- meng de bloem met de bakpoeder, de rest van de olie, zout, melk, en de kruiden.
- voeg het spek uien mengsel toe, meng en voeg vervolgens de kwark toe.kneed tot een stevig deeg. voeg eventueel nog wat bloem toe.
- verwarm de oven voor op 180 graden.
- vorm 8 bolletjes van het deeg. ik doe af en toe iets bloem aan mijn handen om betere balletjes te vormen.
- leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in circa 25 minuten goudbruin.
Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?
Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:
Homemade Heidy
info@homemadeheidy.nl