spek knabbels

ik ben een absolute speknek, dol op de rooksmaak, dol op het zoutige én dol op het vetje!
maar in combinatie met sticky en crunchy heb je me helemaal.
toen ik dan ook het het New Yorkse kookboek SPUNTINO van Renate voor mijn verjaardag kreeg en deze bacon sticks er in zag staan wist ik gelijk dat ik deze als eerste zou gaan maken.
een goddelijke snack waarvan ik, toen ik ze voor het eerst maakte en voordat ze op tafel kwamen, ik er al een paar achter mijn kiezen had.
het is een makkelijk receptje maar je moet er even de tijd voor nemen, maar
het resultaat is echt fantastisch en ik weet zeker dat je dit vaker gaat maken voor bij je borrelplank of als side dish.
je hebt er wel een keukenbrander voor nodig maar die zijn niet zo duur in aanschaf en kan je oa ook voor een cremé bûlée gebruiken.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Gang Borrelhapje
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Equipment

  • keukenbrander
  • Bakpapier

Ingrediënten
  

  • 16 plakken ontbijtspek, wat dikker gesneden
  • maple syrup
  • fijn kristalsuiker

Instructies
 

  • verwarm de oven voor op 180 graden
  • leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de spek er in nette rijen op.
  • leg hier weer een vel bakpapier op en leg er een 2e bakplaat op om aan te drukken.
  • bak het spek 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • draai de oventemperatuur naar 150 graden en verwijder de bovenste bakplaat en bakpapier en bak het spek nog 15 minuten.
  • haal het spek uit de oven als het bruin en knapperig is en dep droog met keukenpapier.
  • laat het spek 10 minuten afkoelen en bestrijk vervolgens beide kanten met ahornsiroop.
  • laat 15 minuten drogen.
  • bestuif het spek met de fijne suiker en karamelliseer met de keukenbrander.
  • herhaal dit met de achterkant van het spek.
  • laat het spek afkoelen en serveer rechtop in een stoer klas of beker.

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading