spicy meat balls

of je ze nu als snack op de borrelplank neerzet, of als bijgerecht bij de indische rijsttafel, deze balletjes zijn gegarandeerd een succes!
ik maak ze echt al jaren, op feestjes, in de catering, op zondagmiddag bij een goede film en elke x wordt er naar het recept gevraagd.
tijd om deze te delen met jullie!
en wil je het plaatje compleet hebben en ze ook op dit geweldige bordje serveren, dat kan!
via deze link te bestellen https://hiptafelen.nl/product/plat-bord-opst-rand-17-5-escura-bruin-groen/
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken indisch

Ingrediënten
  

  • 4 stuks bos ui
  • 1 stuks rode peper
  • 1 stuks scharrel ei
  • 2 eetlepels maizena
  • 500 gram runder gehakt
  • 2 stuks rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • zonnebloemolie
  • 100 ml ketjap
  • 4 eetlepels oestersaus
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • witte wijn azijn
  • chili saus

Instructies
 

  • snij de uitjes en de rode peper klein en fijn
  • kneed de ui, peper, maizena en het ei door het gehakt en breng op smaak met een beetje zout en zwarte peper en rol er kleine balletjes van. (ongeveer 30 gram per stuk).
  • snij de ui in kleine stukjes en pers de knoflook (of snij deze ook in fijne stukjes)
  • verhit de zonnebloemolie en bak de balletjes rondom bruin, voeg vervolgens de ui en knoflook toe en bak even mee.
  • voeg de ketjap, oestersaus, sambal, suiker, klein scheutje chilisaus en een scheutje witte wijn azijn toe en gaar de gehaktballetjes. laat op zacht vuur inkoken tot sausdikte.

Notities

   
lepeltje is makkelijk te bestellen via onderstaande link
https://hiptafelen.nl/product/one-message-spoon-all-of-me-loves-all-of-you/
Trefwoord gehakt, indisch, meatballs, snack

2 reacties

  1. Sylvia op 1 oktober 2020 om 13:50

    De allerlekkerste ballen! Dit recept is overheerlijk dus maak genoeg want voor je het weet zijn ze op✌?

    • Heidy van Megen op 1 oktober 2020 om 13:51

      wát lief!… jij kan het weten, volgende x wat meer maken;)

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading