spitskool lasagne

een recept wat ik als oud A4 tje al ik weet niet hoe lang in mijn archief heb en dus hoogste tijd om deze hier te delen met jullie.
geloof dat ik het ooit uit een oude libelle van mijn moeder heb gehaald en altijd in mijn recepten mapje heb bewaard.
echt een comfort food schotel waar ik altijd nog een salade bij serveer maar wat eigenlijk overbodig is.
hier eet je echt je buikje rond van en het is weer eens wat anders dan een standaard lasagne schotel.
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • ovenschotel

Ingrediënten
  

  • 2 tenen knoflook geperst
  • olijfolie
  • 500 gram spitskool of witte kool dun gesneden
  • 2 glazen witte wijn
  • 300 ml kookroom
  • 200 ml groentebouillon
  • vers gemalen peper & zout
  • 1 pak lasagne vellen (volkoren)
  • 300 gram coburger rauwe ham in plakjes
  • 200 gram oude kaas geraspt
  • scheut liefde

Instructies
 

  • fruit de knoflook in de olie en voeg de kool toe
  • bak dat een paar minuutjes mee terwijl je het af en toe omschept
  • blus af met de witte wijn en laat iets inkoken
  • voeg de room en bouillon toe en laat dit circa een half uurtje inkoken en de kool smoren.
  • breng dit eventueel op smaak met zout en peper
  • besprenkel de ovenschaal met olijfolie en maak lagen met het koolmengsel, rauwe ham en lasagne vellen.
  • bestrooi royaal met de geraspte kaas
  • zet de schaal in een voorverwarmde oven op 200 graden en bak circa 30 minuten af totdat je een mooi bruin krokant korstje hebt.
  • serveer met een grote kom salade

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading