Spring retreat 2019

FB_IMG_1565121375041

Portugees avontuur

Het was ergens vorig jaar zomer dat Ellen, www.changingtime.nl, op haar social media poste dat ze en spring retreat in de Algarve ging organiseren. Dit hield in dat je een week lang onder de Portugese zon zou gaan werken aan je lichaam en geest.

Ik plaatste een reactie en vrij snel stuurde zij een privé bericht terug of het mij wat leek om mee te gaan als cateraar/kok.

Jeetje… Wat een aanbod!

Tijdens mijn eigen zomervakantie in de Algarve heb ik er rustig over nagedacht. Een week lang vega en vegan koken is namelijk een hele uitdaging voor deze carnivoor, maar daarom ook juist zó leuk.

Eenmaal terug zei ik daarom ook volmondig ‘ja’ op dit avontuur.

En zo vertrok ik 26 april voor een week naar Portugal samen met Ellen en Denice, www.samadee.com, om een mooie retreat neer te zetten.

Met 2 ondernemende dames op pad terwijl we elkaar nauwelijks of niet konden. Dat was een uitdaging waarin we elkaar en onszelf even moesten vinden, maar eenmaal aangekomen, de mooie Algarve opsnuivend en geïnstalleerd in ons prachtige verblijf verliep het allemaal goed.

Op zondag kwamen zowel Nederlandse als internationale gasten aan. Dit waren allemaal dames en ieder hadden ze hun eigen verhaal.

Aftastend maar allemaal openstaand voor een mooie inspirerende én smaakvolle week.

We begonnen met een kennismakingsronde en het programma van de retreat.

Elke morgen startten we met een yogasessie bij zonsopkomst waarna ik het ontbijt verzorgde, om door te gaan naar de bootcampsessie bij de pool.

In die tijd bereidde ik de lunch voor, deed de inkopen en voorbereidingen voor het diner, zodat ik in de middag een paar uurtjes had om te chillen en de hangmat mijn beste vriend te maken?.

Het klikte met alle dames en in de loop van de week kwamen er de mooiste gesprekken tijdens het eten en bij het zwembad.

Het was mooi om te zien hoe iedereen er zo van genoot, tot rust te zien komen, vriendschappen maakte, hun verhaal deden én genoten van mijn vegetarische keuken!

Een week volop zon was ons gegeven en samen met het ritme en het programma van de retreat, gecombineerd met mijn gezonde voeding, deed dit een hoop met lichaam en geest, ook bij mij.

Waar ik begin van de week het thuisfront mistte, begon ik na een paar dagen te aarden. Ik voerde mooie gesprekken met de gasten, ik genoot van het vroege opstaan met zonsopkomst en de yogales. En ook gaf mijn eigen gezonde keuken enorm veel energie.

Aan het einde van de week verging het afscheid nemen van de gasten dan ook met een lach en een traan.

Dankbaar dat ik deze dames heb mogen leren kennen, heb mogen bijdragen aan deze mooie week, nieuwe inspirerende personen heb mogen ontmoeten en zelf enorm heb geleerd.

Dit avontuur smaakt naar meer!

 

Laat een reactie achter

Als eerste op de hoogte van de nieuwste berichten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading