spruitjes schotel

Lang geleden maakte ik deze schotel regelmatig en eigenlijk was ik het recept een soort van 'vergeten' totdat ik een zak spruitjes van - Kroon op het Werk ontving en deze schotel weer in mijn gedachten binnen 'plopte'.
gelijk mee aan de slag gegaan en och mensen, nadien alweer een paar x gemaakt, zo lekker.
helemaal nu er wat koudere dagen aankomen doet een ovenschotel het goed op tafel.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 6 +/-

Equipment

  • ovenschaal
  • kookpan
  • koekenpan
  • keukenmes

Ingrediënten
  

  • 1 kilo spruitjes
  • 150 gram snoeptomaatjes
  • 150 gram spekblokjes liever vegetarisch, laat deze dan achterwege en voeg daarvoor in de plaats krokante nootjes of vegetarisch gehakt toe. voeg dan wel iets meer zout of kruiden toe.
  • 750 gram aardappels
  • 125 gram cremé fraiche
  • 2 theelepels oregano
  • peper & zout
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 1 handje liefde

Instructies
 

  • maak de spruitjes schoon en schil de aardappels
  • snij de aardappels in stukjes
  • kook beide (apart) met wat zout net aan gaar en giet vervolgens af.
  • laat de spruitjes en aardappeltjes even uitdampen
  • snij de tomaatjes in stukjes
  • bak de spekblokjes krokant
  • klop de creme fraiche met de oregano en wat peper en zout los.
  • meng de spruitjes met de spekjes en voeg het creme fraiche mengsel toe.
  • meng vervolgens de tomaatjes en aardappels er door.
  • doe alles in een ingevette ovenschaal en bestrooi royaal met kaas.
    leef je uit met welke kaas je pakt. ik gebruik graag iets oudere en wat pittiger kaas van onze kaasboer.
  • verwarm de oven op 175 graden en schuif de schaal ongeveer 20 minuutjes de oven in totdat de kaas gesmolten is en een krokant laagje heeft .

6 reacties

  1. Edwine van der Leeden op 7 januari 2021 om 21:03

    Normaal doe ik mijn spruitjes alleen roerbakken vind gekookte spruiten niet zo lekker met name denk ik door de geur maar ga zeker dit recept uitproberen

    • Heidy van Megen op 11 januari 2021 om 14:44

      hi edwine,

      even de kook er over heen is voldoende.
      neem kleine spruitjes en een scheutje melk bij het water/koken wilt ook nog wel eens helpen tegen de lucht.
      groetjes heidy

      • Renate Bakker-Toonen op 27 januari 2021 om 18:26

        5 sterren
        Heerlijke spruitjesschotel! Verrassende combinatie met de spekjes, tomaten, crème fraiche, aardappels en kruiden. Een kleurrijk maaltje op je bord! We gaan deze schotel zeker vaker eten.

        • Heidy van Megen op 21 maart 2021 om 16:06

          wat leuk renate! fijn dat ie zo in de smaak valt!

        • Annemiek van Zon op 10 februari 2022 om 17:02

          Lekker, ik zag vandaag nog spruitjes liggen in Frankrijk. Volgende week belanden ze in mijn karretje. Ook al is het hier bijna lente, het kan nog net.

          • Heidy van Megen op 12 februari 2022 om 15:50

            zó lekker! ik had ze ook nog een x mee genomen van de markt. gelijk 2 schotels gemaakt:)



Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading