stoofpeer gorgonzola broodje

persoonlijk vind ik dit dus echt een geweldige combi!
gewaagd maar daar hou ik van.
het zoete van de peertjes is een mooie tegenhanger bij de gorgonzola mousse en de kastanjechampignons maken dit broodje helemaal over de top.
laat je niet weerhouden als je geen gorgonzola lust, vervang de mousse dan door kruidencremé of boursin.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 5 min
Gang lunch
Porties 1

Equipment

  • koekenpan
  • keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 1 stuks volkoren pistolet
  • 6 partjes stoofpeertjes lekkerste als je ze zelf maakt natuurlijk, maar een goed alternatief is ze bij de groente of delicatesse zaak te kopen.
  • 25 gram gorgonzola
  • 100 gram roomkaas
  • 1 handje kastanje champignons in stukjes gesneden
  • wat takjes rozemarijn
  • peper & zout

Instructies
 

  • bak de champignons in de koekenpan met wat peper en zout en bestrooi met wat rozemarijn. zet apart tot gebruik.
  • meng de gorgonzola met de roomkaas in de keukenmachine tot een gladde mousse en voeg wat vers gemalen peper toe.
  • besmeer 1 helft van het broodje royaal met de mousse
  • leg vervolgens de champignons hier op
  • en leg als laatste de partjes peer bovenop.
  • bestrooi eventueel nog met wat knoflookzout naar wens.

Laat een reactie achter

Rating recept