stroopwafel caramel cake
deze decadent uitziende cake heeft alles, gekruid en smeuïg van binnen, gevuld en afgewerkt met knapperige stukjes stroopwafel en een heerlijke laag caramel on top. Dit wilt toch iedereen. grote mok thee er naast en je hebt een ultiem geniet momentje zeg ik je.
Equipment
- cakevorm 25 cm
- mixer of keukenmachine
Ingrediënten
- 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 stuks scharreleieren op kamertemperatuur
- 200 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- snuf zout
- 3 theelepels koekkruiden (of kaneel)
- 150 gram stroopwafel in kleine stukjes
- 3 eetlepels caramel ik gebruik altijd homemade maar gebruik gerust kan & klaar
- 1 dosis liefde
Instructies
- verwarm de oven voor op 175 graden en vet de bakvorm in.
- mix de boter met de suikers romig
- voeg de eieren 1 voor 1 toe.
- voeg de bloem, het bakpoeder de kruiden en snuf zout toe en meng goed door mekaar.
- spatel nu de stukjes stroopwafel door het beslag. hou wat achter om over de cake te strooien!
- doe het beslag in de vorm en strooi de laatste stukjes over de cake
- bak de cake in circa 60 minuten. prik er een breinaald of satéprikker in, als deze er schoon uit komt is de cake gaar.
- stort de cake op een rooster en laat eventjes afkoelen.
- verwarm de caramel iets en druppel of schenk over de cake
1 reactie
Laat een reactie achter
Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?
Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:
Homemade Heidy
info@homemadeheidy.nl
Oh deze ziet er heerlijk uit😋 ga het komende week maken. Bedankt voor dit heerlijk recept.