Summer pink cocktail
Laat die zomerse temperaturen maar blijven!Hier het ultieme drankje voor die lange avondjes buiten.Voor deze cocktail ben ik geïnspireerd door @Yvette van Boven haar rhubarb fuzz.De rabarbersiroop maak je heel gemakkelijk zelf, en doet het ook nog eens goed bij toetjes of om waterijsjes mee te maken!
Equipment
- Cocktailshaker
Ingrediënten
Voor de cocktail
- ijsklontjes
- 60 ml wodka
- 30 ml campari
- 30 ml rabarbersiroop
- Sap van een citroen of limoen
- druppeltje angostura bitter
- Prosecco
Voor de siroop
- 1 kilo biologische suiker
- 1250 gram rabarber in stukjes
- paar schijfjes gember
- 1 liter water
Instructies
Voor de cocktail
- Vul een cocktailshaker met een hand ijs en alle ingrediënten, behalve de prosecco en schud goed.
- Vul 2 glazen met ijs en verdeel de inhoud van de shaker over de glazen.
- Giet er prosecco bij tot de glazen vol zijn.
Voor de siroop
- Doe alles in een grote pan en zet dit op het vuur.
- Breng aan de kook en zet het laag dat het zacht kookt.
- Laat dit ongeveer 20 minuutjes opstaan.
- Giet dit vervolgens door een fijne zeef (niet te veel door duwen dan wordt de siroop troebel) en bewaar het in brandschone flessen.
- Prima te bewaren in de koelkast.
Notities
Fotocredits: @defotovakvrouw
1 reactie
Laat een reactie achter
Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?
Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:
Homemade Heidy
info@homemadeheidy.nl
Ja lekker! Ik heb al een laar keer geprobeerd om rabarbersiroop te maken : de ene keer te stroperig de andere keer te dun… Maar ik ga het gewoon nog een keer maken 🙂