Summer pink cocktail

Laat die zomerse temperaturen maar blijven!
Hier het ultieme drankje voor die lange avondjes buiten.
Voor deze cocktail ben ik geïnspireerd door @Yvette van Boven haar rhubarb fuzz.
De rabarbersiroop maak je heel gemakkelijk zelf, en doet het ook nog eens goed bij toetjes of om waterijsjes mee te maken!
Gang Drankjes
Porties 2 glazen

Equipment

  • Cocktailshaker

Ingrediënten
  

Voor de cocktail

  • ijsklontjes
  • 60 ml wodka
  • 30 ml campari
  • 30 ml rabarbersiroop
  • Sap van een citroen of limoen
  • druppeltje angostura bitter
  • Prosecco

Voor de siroop

  • 1 kilo biologische suiker
  • 1250 gram rabarber in stukjes
  • paar schijfjes gember
  • 1 liter water

Instructies
 

Voor de cocktail

  • Vul een cocktailshaker met een hand ijs en alle ingrediënten, behalve de prosecco en schud goed.
  • Vul 2 glazen met ijs en verdeel de inhoud van de shaker over de glazen.
  • Giet er prosecco bij tot de glazen vol zijn.

Voor de siroop

  • Doe alles in een grote pan en zet dit op het vuur.
  • Breng aan de kook en zet het laag dat het zacht kookt.
  • Laat dit ongeveer 20 minuutjes opstaan.
  • Giet dit vervolgens door een fijne zeef (niet te veel door duwen dan wordt de siroop troebel) en bewaar het in brandschone flessen.
  • Prima te bewaren in de koelkast.

Notities

Fotocredits: @defotovakvrouw

1 reactie

  1. Ilona op 22 juni 2020 om 18:50

    Ja lekker! Ik heb al een laar keer geprobeerd om rabarbersiroop te maken : de ene keer te stroperig de andere keer te dun… Maar ik ga het gewoon nog een keer maken 🙂

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading