Terugblik naar een mooie zomer….

20190721_185442_resized

Weekje Winterwijk

Wij begonnen de zomervakantie goed!

Niet alleen was het weer fantastisch, ook waren we uitgenodigd op bungalowpark ’T Kooiveld in de achterhoek.

We zaten een korte week in een huisje middenin een prachtig natuurgebied waar de paden nog onverhard waren en er volop reeën, roofvogels en herten gespot kon worden. Onze eigen hondjes mochten ook mee en samen met hen hebben we genoten van alle ruimte en privacy.

Ons huisje stond heerlijk tussen de bomen en had een eigen parkeerterrein, ruime slaapkamers, badkamer met bad en woonkamer met open keuken. Bij binnenkomst lagen de spelletjes en Winterwijkse koek zelfs al op ons te wachten.

Naast de hartelijke ontvangst werd ik ook meteen blij van de omgeving. Deze ademde rust en dat was nou net wat ik nodig had en  kon waarderen na een drukke periode van werk en het regelen, inpakken en verhuizen van de kookstudio.

Dean en de honden hadden de grote afgezette tuin meteen ontdekt en leefden zich dan ook gelijk uit met spelen en ravotten.

Ik installeerde me met koffie en een boekje en voelde me al gelijk tot rust komen.

Het was ook het weekend van het muziekfestival de Zwarte Cross, dus volop drukte in de achterhoek, maar niet op dit plekje. Op wat geluiden in de verte na ging dit geheel aan ons voorbij.

Na een uitgebreid bad doken we heerlijk ons bedje in en deze vind ik 9 van de 10 x slechter dan thuis, maar dit bedje, mijn god, als een prinsesje sliep ik!

Dus zondagochtend werd ik heerlijk wakker met een bakkie in de tuin en een wandeling met de hondjes door het prachtige gebied. Life is good!

Verder een beetje de buurt verkend, weer een koffie op het terras gedronken en in de middag een bezoek gebracht aan de geitenboerderij. We hebben geiten geknuffeld, ijsjes gegeten en natuurlijk de nodige geitenkaas gekocht!

Ook in de avond hadden we weer een mooie wandeling gemaakt en aten we op het terras bij ons huisje om te genieten van het avondzonnetje.

De volgende ochtend starten we met broodjes van de Duitse bakker en in de loop van de ochtend arriveerden onze vrienden samen met de hondjes om ook een paar nachtjes van de achterhoek te genieten.

We doken Winterswijk in, shopten wat en scoorden de meest goddelijke ijscoupe bij Talamini Winterswijk. Echt een bezoekje waard mocht je in de buurt zijn!

In de avond vlamden we de bbq aan en genoten heerlijk van de rust en gezelligheid.

De volgende morgen ontbeten we wederom op het terras met broodjes van het Duitse bakkertje, gewoon gevestigd in het centrum van Winterswijk btw.

Met de extreme warmte besloten we de verkoeling bij het water te zoeken. Strandbad Winterswijk konden we op de fiets bereiken en met de fietsen die we hadden gescoord bij de receptie maakten we een ritje richting buitenbad.

Het deed een beetje oubollig aan, alsof de tijd had stil gestaan, beetje Kellermans (uit dirty dancing voor diegene die dat kennen?)

Maar dat vonden wij juist zo leuk!

Verder was er alle ruimte, voldoende picknicktafels en een kioskje voor de lekkere trek. Hier vermaakten we ons wel een dagje!

Wat opviel was dat het niet massaal was, maar juist heel chill en zeer verzorgd.

Na een dag waterpret hadden we wel weer een ijsje verdiend en op de terugweg stopten we wederom bij Talamini. De keuze was reuze, dus werd er weer voor een ordinair grote ijscoupe gekozen!

’S Avonds werd de bbq aangezet en speelden we yatzee tot in de late uurtjes. Daarna sliepen we als een os… Het buitenleven deed ons goed?!

Met de hittegolf die we troffen, besloten we de volgende dag de grens over te steken en het wildpark te bezoeken in Duitsland.

Het park heeft een wandelroute van ruim 6km en middenin het park ligt een prachtig rustpunt met idyllisch Alpenhuisje.

Echt de moeite waard voor zowel groot als klein om hier een bezoekje te brengen.

Tussen de bomen hebben we beestjes gespot, dronken we ijscaffee en deden we vooral rustig aan.

Uiteindelijk sloten we de dag af met pizza bij Pizzeria Roberto.

Onze vriendjes reden de volgende morgen weer richting huis en wij besloten om nog een dagje water mee te pikken bij ‘Kellermann’s’.

Ons laatste avondje Winterswijk sloten we af bij De Revolutie Winterswijk gelegen aan een plein.

De gehele entourage maakte mij blij en toen ik erachter kwam dat de bediening het ook nog eens allemaal begreep, zat ik goed op mijn plekje.

De kaart bood genoeg keuze en mijn oog viel op de burger, eens kijken of ze dit ook begrijpen… En yes!! Deze was zoals een burger hoort te zijn; sappig, mals en goed getopt. Een pina colada ernaast en het feestje was compleet.

Pats boem… Ons weekje achterhoek zat erop! Wat hadden we genoten en wat is het voorbij gevlogen!

We hebben genoten van elkaar, van onze vrienden, van de omgeving en vooral van de ruimte en rust.

Het is een plekje die ik iedereen kan aanraden. Wij komen in ieder geval zeker nog een keer terug!

Dankjewel Bert & Ellis voor jullie gastvrijheid en de mogelijkheid die wij kregen om jullie mooie Achterhoek wat beter te leren kennen!

x

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Als eerste op de hoogte van de nieuwste berichten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading