Terugblik op een bewogen jaar

7019fc02-07fa-4ff6-b953-d634300d6d46

in deze blog kijk ik met jullie terug op een bijzonder 2020.

Een jaar geleden hadden we net de knoop doorgehakt om het roer om te gooien, onze toekomstdroom nú waar te maken en niet te wachten. Weg uit de sleur en het leven pakken!

We wilden niet meer in de drukte blijven hangen, onze bedrijven laten groeien, de bijbehorende stress ervaren en minder tijd voor elkaar hebben. We wilden geen groter huis, geen luxe auto of chique interieur.

“Waarom wachten tot later als je nu leeft” zeiden we tegen elkaar. “We gaan ervoor!”

We besloten het helemaal anders te doen en verkochten ons huis. Het was een stap, maar stappen moet je nemen om verder te komen. En deze hebben we met z’n drieën heel goed overwogen en bewust gemaakt.

Mijn bedrijf hebben we vaarwel gezegd. Dat ging me niet zo makkelijk af als dat ik het nu schrijf, maar wát een bevrijding! Zeker gezien de Corona situatie dit jaar. Alles verkocht, afscheid genomen van het vertrouwde en er vol gas voor gegaan.

Of het zo moest zijn kwam er een huisje op ons pad die helemaal naar onze wens  was: vrijstaand, landelijk gelegen en snel beschikbaar. En op een (voor ons) bekend terrein, want manlief is hier geboren en getogen.

We zijn vertrokken en hebben de hectiek achter ons gelaten. En we zijn echt elke dag dankbaar dat we deze stap hebben gemaakt. We ervaren de rust en genieten van de tijd die we nu samen hebben. Geen gehaast en geen gestress.

Middenin de lockdown waren wij aan het klussen. We hadden alle tijd om ons huisje te strippen en op te bouwen naar ons zin. Ook was ik ondertussen van fulltime cateraar in een schooljuf, uitvoerder en vliegende keep veranderd. Dat ging mij boven verwachting goed af,  ik had tijd om mijn zoon te helpen met school en dat pakte (gezien zijn cijfers) positief uit.

Helpen klussen en tuinieren waar ik nooit tijd en zin in had, ging ook lekker. En ondertussen ontdekte ik de buurt en de omgeving door kilometers te wandelen in de vroege morgen. Ik voelde me gewoon opladen, terwijl iedereen mopperde en klaagde over de lockdown.

Na een paar maanden op de camping te hebben gebivakkeerd, konden we ons huisje bewonen maar ondertussen ging het klussen door. De vakantie zat er toch niet in, dus pakten we het allemaal nog iets meer aan.

In de zomer namen we een time out, deden nog wat kleinere klusjes, maar genoten vooral van de omgeving, van vrienden en van elkaar. We tourden rond, keken avonden lang naar de sterrenhemel en ontdekten nieuwe plekjes.

Na de zomer pakte zoonlief hier zijn middelbare school op alsof hij nooit anders had gedaan. Hij fietst wat af en voelde zich meteen thuis in de sportschool hier. wat doet deze kerel het goed in de Limburgse lucht. Een trotse mama én de bevestiging dat we de juiste keuze hebben gemaakt.

Omdat het bij mij bleef kriebelen, en ik graag nieuwe mensen leer kennen, ging ik een paar uurtjes in de horeca werken. Dit bleek achteraf toch niet helemaal mijn ding te zijn, na jaren voor mezelf gewerkt te hebben. Maar nieuwe contacten en weer een bak ervaring deed ik wel op en die nam ik mee.

Ik vond een ander leuk stekje waar ik met plezier meedraaide in de keuken. Een gezellig team en een leuke plek, maar Corona maakte daar snel een einde aan, ik hoop de draad in 2021 hier weer op te pakken.

Nu had ik wel alle tijd om mijn eigen keukentje optimaal te benutten en verdere ideeën uit te werken, want ondertussen weten ze mij hier ook te vinden en  lever ik mijn taartjes en catering ook in het zuiden. Daarnaast kreeg ik ook aanvragen voor geschenkpakketjes, receptontwikkeling en styling. Ik ben daarom met het creatieve brein van Hiptafelen gaan zitten en zijn we het concept gaan uitwerken. Goede zet, want dit bleek meer dan een succes te zijn! Die samenwerking werpt namelijk nu al zijn vruchten af en in 2021 gaan we het dan ook uitbreiden en nog meer op de kaart zetten.

Ik kan zeggen dat ik terug kijk op een bijzonder jaar met genoeg leuke, mooie en dierbare momenten.

Samen met mijn vriendinnen een dagje Amsterdam, etentjes en bbq’s bij ons thuis, weekje achterhoek met mijn gezinnetje, touren met de oldtimer door het Heuvelland als verliefde pubers, een weekendje Zeeland in de herfst met een vriendin en een high blunch met de meiden aan de keukentafel. Verder heb ik mijn 45e verjaardag fantastisch doorgebracht. Het was dan niet New York zoals gepland, maar een feestje hebben we er zeker van gemaakt hier thuis.

De Kerst was ook anders dan anders, een week waarin ik voor het eerst sinds jaren geen hectiek van werk had, maar ook een week waarin we afscheid moesten nemen.

Dit  maakte dat ik de kerstdagen juist intiemer en intenser beleeft heb met mijn mannen. Met een lach en een traan maar vol liefde, goede gesprekken en warmte.

En nu tellen we in dezelfde sfeer en stijl af naar 2021. Klaag vooral niet over wat niet kan, maar wees dankbaar voor wat we wel kunnen. Ik koester de mooie momenten die 2020 ons gegeven heeft en de lessen die we hieruit mogen halen.

X en liefs, Heidy

 

20 reacties

 1. Anha op 30 december 2020 om 07:23

  Wat een fijne positieve blog! En ja zo kijk ik ook terug op 2020 en ga ik 2021 in!
  Dankbaar voor zoveel positiefs wat er dit jaar is gebeurd in ons privéleven en op zakelijk gebied!
  Zo fijn op met dit gevoel het nieuwe jaar in te mogen gaan!
  Wens jou en je mannen een fijne jaarwisseling!
  Kijk met weemoed en trots terug, maar blijf vooral vooruit kijken naar wat nog komt!
  Liefs,
  Anja

  • Heidy van Megen op 3 januari 2021 om 18:39

   fijn om te lezen dat je 2020 ook als mooi hebt ervaren en 2021 met beide handen aanpakt om weer mooie herinneringen te maken.
   dat doen wij ook zeker!

   liefs x

 2. Hilde op 30 december 2020 om 07:57

  Mooi Heidy! Wat een fijne terugblik. 2020 heeft voor jou en je gezin iets moois gebracht. Denk dat we allemaal zo terug moeten kijken en niet alleen maar naar wat het niet heeft verwacht maar wel waar het ons heeft gebracht.

  • Heidy van Megen op 3 januari 2021 om 18:38

   lieve Hilde.
   wij zitten op 1 lijn:)
   geniet van het nieuwe jaar en pluk de dag!
   x

 3. Paul en Marianne op 30 december 2020 om 09:31

  Mooi geschreven, veel plezier en succes?in ons mooie Zuid Limburg, gezellige Jaarwisseling en een voorspoedig 2021 voor jullie ???♥️

  • Heidy van Megen op 3 januari 2021 om 18:32

   dankjewel marianne!

   de allerbeste wensen voor jullie!
   wij genieten enorm.
   x

 4. Jeanine op 30 december 2020 om 09:49

  Wat een prachtige blog en voel de positiviteit en dankbaarheid hierin. Heerlijk ?? hier geniet ik weer van.
  2020 is voor mij ook een mooi positief jaar waarin ik dankbaar ben dat ik weer oma mocht worden, Cor met pensioen ging en wij het zo leuk hebben samen.
  Het met de kinderen en kleinkinderen goed gaat, ik met plezier in de kringloopwinkel mag werken met hele leuke gezellige collega’s, en vooral het geloof in mijn eigen kracht dat ik nu zonder antidepressiva mijn leven vier en dankbaar voor alle lessen en tools die ik heb geleerd.
  Dankbaar voor weer een jaar jou mogen volgen en de recepten die jij plaatst??❤️❤️
  Ik wens jou en je mannen een geweldige jaarwisseling toe en weer een fantastisch jaar met mooie herinneringen. ???

  • Heidy van Megen op 3 januari 2021 om 18:37

   wát een mooi positief bericht jeanine, zó fijn om te lezen en zeker in deze tijden!
   wij hebben hele fijne dagen gehad en stappen 2021 vol optimisme tegemoet.
   dikke x voor jou.

 5. Annemiek op 30 december 2020 om 09:53

  Prachtige terugblik van een mooi mens en gezin. Fijn om je in 2020 een keer gezien te hebben. Ook wij zijn onze dromen achterna gegaan. Met succes, ik zit nu bij de kachel/ fornuis in Frankrijk. Weg hectiek en dolgelukkig. Heidy maak er een knallend 2021 van! Waarschijnlijk komen we elkaar in Limburg nog wel een keertje tegen voordat ik definitief in De Zwijnenstal ga wonen. En anders werd welkom om mijn houtgestookte oven te komen testen ?

  • Heidy van Megen op 3 januari 2021 om 18:34

   jullie maken ook mooie stappen annemiek!
   geweldig om te volgen.
   we gaan mekaar zeker nog zien, is het niet hier, dan is het daar!;)
   dikke x

 6. Peter klijn op 30 december 2020 om 11:16

  Wat een mooie terugblik. Hoop dat jullie daar erg gelukkig worden. En wens jullie een heel goed en vooral gezond 2021.

  • Heidy van Megen op 3 januari 2021 om 16:51

   hi Peter,

   wát leuk, dankjewel.
   wij genieten enorm!
   wens jullie ook het allerbeste voor 2021!

 7. Yvanna op 30 december 2020 om 12:48

  Prachtige verhaal,
  En wat heerlijk dat je zo geniet van je nieuwe omgeving .
  En dat jullie drieen en hond samen genieten
  Soms moet je je hart volgen
  Ik wens je een goed oud en nieuw .
  En mooie en zeker veel mooie kansen in 2021
  En geniet van alle moois om je heen
  Groetjes yvanna ???

  • Heidy van Megen op 3 januari 2021 om 16:49

   dankjewel voor je lieve reactie Yvanna.
   blij dat we deze sprong hebben genomen!
   x

 8. Jolanda op 30 december 2020 om 19:29

  Hai lieve nicht ,goed te horen dat de sprong in het diepe zo mooi heeft uitgepakt!
  Blijf genieten van alles dikke knuffel xx

  • Heidy van Megen op 3 januari 2021 om 16:47

   wát lief jolanda!
   doen we zeker, dubbel en dwars.
   dikke x

 9. Ilona op 2 januari 2021 om 11:50

  Beste beslissing ooit! Zo heerlijk om te zien.

  • Heidy van Megen op 3 januari 2021 om 16:48

   dat is het zeker ilona! dankjewel!
   elke dag weer zo genieten.
   x

 10. Germaine op 28 januari 2021 om 20:54

  Fijn te lezen dat jullie een nieuwe weg zijn ingegaan! Top groet aan Michel

  • Heidy van Megen op 10 februari 2021 om 12:27

   hi germaine!

   wat leuk! hoe gaat het met jou?
   dankjewel, de groetjes terug vanuit het zuiden, x

Laat een reactie achter

Als eerste op de hoogte van de nieuwste berichten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading