TIRAMISU

Gang Nagerecht
Keuken Italiaans

Equipment

  • Ovenschaal van ongeveer 20 bij 30 cm.

Ingrediënten
  

  • 4 eieren
  • 400 gram mascarpone
  • 2 eetlepels rum
  • 1/4 liter koffie
  • 2 eetlepels cognac
  • 100 gram suiker
  • 300 gram lange vingers
  • Cacaopoeder

Instructies
 

  • Splits de eieren en klop de eierdooiers met de suiker schuimig met een mixer.
  • Voeg de mascarpone toe en roer dit met een spatel of houten lepel tot een romige cremé (zorg dat er geen klontjes meer zijn).
  • Voeg vervolgens de cognac toe.
  • Eiwitten stijf kloppen en de helft toevoegen aan het mascarpone mengsel.
  • Koffie met rum en eventueel wat suiker mengen en in een diep bord gieten.
  • Haal de lange vingers één voor één doorheen en leg ze vervolgens naast mekaar in de ovenschaal.
  • Hierover een laag mascarponemengsel en hierop weer een laag lange vingers.
  • Tenslotte weer een laag mascarponemengsel.
  • Zet in de koelkast om op te stijven en voor het opdienen bestuiven met cacaopoeder.

Notities

Variatie en tips!
*Als je aan de extra grote lange vingers kan komen dan zou ik hiervoor kiezen, maar absoluut niets mis met de lange vingers van de supermarkt. (italiaanse variant) deze kan je bij een delicatessezaak of de betere groothandel vinden.
*ipv rum kan je amaretto gebruiken, ik doe dit zelf altijd. En soms als er kinderen mee eten gebruik ik amandel aroma.
*ipv cacaopoeder kan je ook chocolade krullen gebruiken.
*ipv lange vingers kan je ook bitterkoekjes gebruiken.
*ipv gewone suiker kan je ook poedersuiker gebruiken voor een betere vermenging.

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading