Uitjes anno 2020

Kerk

Uitjes anno 2020 leverde weinig blogs op. Cityrips, retreat werkweek, concerten.. Alles werd dit jaar gecanceld, dus had ik ook weinig te delen over leuke adresjes en fijne uitjes.

Maar…, onze bbq fuif van Jord Althuijzen werd gelukkig níet geannuleerd en alleen verplaatst naar oktober. Hadden we toch nog iets om naar uit te kijken! “En laten we het dan maar gelijk goed doen en een weekendje Rotterdam van maken” was het idee van mijn vriendin en ik. Benutten we het gelijk optimaal! Maar helaas, ook dat mocht niet zo zijn. Geen vlammen, geen goddelijk lekker eten en gezelligheid! Een dikke streep door een fantastisch event.

En nu? Bijna alle provincies waren op code oranje en rood gezet en de horeca moest om 22.00 uur de deuren toe.

Vrije dagen stonden gepland en dus lieten we ons niet weerhouden om er toch wat gezelligs van te maken en zo kwamen niet in Rotterdam uit, maar in Middelburg. Het was safe en er was genoeg om heen te gaan met lekkere eettentjes en leuke stekkies om te bezoeken. En zo zetten we op een zonnige zaterdag koers richting Zeeland.

Via littlespoon.nl kreeg ik de nodige tips en kwamen we in Cityhotel Wood terecht. Dit is een nieuw hotel waar groen & duurzaam voorop staan. Mooie, frisse kamers en gelegen in het hart van Middelburg. Wij knalden dan ook gelijk onze koffers op de kamer en stapten de binnenstad in wat echt direct aan de overkant lag. Winkelen is toch best een uitdaging in deze tijden en het vinden van een plekje om een koffietje doen viel daarom ook niet mee.

Door de Corona ellende waren sommige zaken die op ons ’to -go’ lijstje stonden gesloten. Andere zaten bomvol of je moest reserveren, maar bij toeval liepen we bij “Pluk de dag, dan is er koffie” binnen en zij hadden precies nog een plekje vrij. Het was heerlijk zitten én met de juiste timing, want ondertussen kwam het met bakken de hemel uitzetten. We deden een bakkie en bestelden er een heerlijk broodje bij. De bediening was vriendelijk en de sfeer relaxed, dus bleven we nog even zitten tot de buien overwaaiden en deden nog een 2e bakkie met homemade taart. Wederom de juiste keuze, verse smeuiige taartjes waar ik zo van hou.

Buien waren vertrokken en ook wij maakten aanstalten om onze shoptour voort te zetten. Maar er viel nog genoeg te zien in dit geweldige tentje, want naast een ontbijt/lunchroom zit er ook een interieur en bloemenzaak aan vast met de meest geweldige hoekjes en spulletjes. Wees gewaarschuwd als je hier een bezoekje brengt, te veel leuks!

Verder shoppen, straatjes bekijken en dan weer in een hoosbui terecht komen. Dit bracht ons bij de Frietboetiek B’t Anders waar we konden opwarmen met thee, bitterballen en geitenkaas kroketjes.. Life is good! En voordat we het wisten, was de dag alweer bijna om en moesten we nog een adresje vinden (die nog niet was volgeboekt) waar we s’avonds konden aanschuiven voor een lekker maaltje.

Naast ons hotel lag het prachtige pand waar Kloveniersdoelen in is gevestigd en we besloten daar een plekje te reserveren. Gelukkig hadden ze die nog en na een opfris beurt en een bakkie thee in het hotel schoven we s’avonds bij de buren aan. In verband met Corona hadden ze plekken in de kelder gecreëerd, perfecte oplossing en prima vertoeven. Vriendelijke bediening, goede service en het eten was buitengewoon. Deze stond niet op ons lijstje maar zo zie je maar; Corona brengt je toch ergens?. Om 22.00 uur stonden we netjes weer buiten en besloten we nog een thee te scoren in de bieb van het hotel met onze refillbekers die we bij het inchecken ontvingen. Daarna lekker het heerlijk bedje in, tv aan en voldaan uitbuiken.

De volgende ochtend mochten we om 9.30 uur aanschuiven voor het ontbijt, maar eerst gingen we uitgebreid douchen en opfrissen. Het ontbijt werd a la carte geserveerd in verband met de maatregelen. Ik vind dat juist een mooi concept; in plaats van met z’n allen langs het buffet te lopen, werd je bediend en mocht je het tussengerecht kiezen van de kaart. Het hotel serveert veelal vegetarisch en tevens was alles lokaal en vers. We startten met een groene smoothie shot, havermout, croissants en verse sapjes en thee. Vervolgens genoten we van een roerei en yoghurt granola bowl. We sloten af met een gembershotje en cake.

Na dit ontbijtje doken we nog even de stad in om deze mini citytrip af te sluiten met taart bij de DeJuf. Zij staan namelijk bekend om hun homemade taartjes. We konden dan ook niet kiezen en besloten om samen een deelplankje zoet te nuttigen en zo alles te kunnen proeven. Ook dit plekje en de taartjes zijn zeker een aanrader en een mooie afsluiter van ons Corona proof stedentripje!

Middelburg is zeker een bezoek waard met zijn charmes en vele leuke plekjes. Wij komen dan ook zeker terug met mooi weer en zonder Corona maatregelen.

Het hotel kan ik ook iedereen aanraden door de prijs, de keuken, kamers en ligging. Wel hebben we een aantekening gegeven op de schoonmaakwerkzaamheden, hoop dat ze hier iets mee doen..

 

 

Laat een reactie achter

Als eerste op de hoogte van de nieuwste berichten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading