cake sicles
hoe leuk zijn deze 'lolly's! voor mij was het een uitprobeersel maar niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden, en ook nog eens zo makkelijk!dit is een leuke bezigheidstherapie waar naar hartenlust kan variëren qua vulling en uitleven voor wat betreft de decoratie.ik geef hierbij gelijk de link naar de vormpjes, deze heb je wel nodig om te maken maar eenmaal aangeschaft weet ik zeker dat je ze vaker gaat gebruiken.de ijsstokjes zitten hier al bij.Bakvorm siliconen Maat S (8x ijsvormen) | ijsvorm magnum | Cake mall | ICE MALL |... | bol.com
Equipment
- keukenmachine
- Bakpapier
- siliconen vorm
- ijsstokjes
Ingrediënten
- 300 gram kaneelmuffins ik gebruik hier mijn eigen muffins maar prima als je deze koopt, of een hotelcake uit de supermarkt pakt.
- 50 gram XL hagelslag
- 100 gram roomkaas naturel eventueel te vervangen door mascarpone
chocoladelaagje
- 350 gram witte chocolade in stukjes
- rode kleurstof (of een andere kleur uiteraard)
- toffe sprinkles
Instructies
- maal de cakejes fijn in de keukenmachine
- voeg de roomkaas en hagelsag toe en meng goed door mekaar, dit doe je gewoon met de hand.
- rol er balletjes van en vorm ze naar het vormpje.
- leg ze in de vorm en zorg dat ze mooi glad en plat zijn
- steek het stokje er in en leg ze minimaal een uur in de vriezer
- kan zijn dat je iets deeg over houdt, kan je balletjes van draaien en zo door de chocolade halen.
de toplaag
- smelt de chocolade au bain marie
- voeg de kleurstof naar wens toe
- giet dit in een glas (zorg dat je een bakplaat met bakpapier al hebt klaar staan.)
- dip nu 1 voor 1 de lolly's in het glas en strijk ze een beetje glad langs de rand.
- leg ze op het bakpapier, ze harden snel uit doordat ze bevroren zijn.
- maak de overige chocolade donkerder door nog wat kleurstof toe te voegen of pak een geheel ander kleurtje natuurlijk.
- doe dit in een boterhamzakje en knip hier een heel klein puntje vanaf.(ik zet altijd een leeg glas naast me, daar kan ik het spuitzakje in zetten wanneer ik deze niet gebruik)maak hier de streepjes mee op de lolly's, ook dit keer 1 voor 1 en dan gelijk de sprinkles er op, aangezien dit ook snel hard wordt.anders blijven je sprinkles niet zitten
- zorg dus dat je alles van te voren klaar hebt staan en de ruimte hebt aan je aanrecht dan is dit een hartstikke leuk klusje en niet moeilijk.
Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?
Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:
Homemade Heidy
info@homemadeheidy.nl