vervolg op onze spanje tour

20230407_143634_resized

Spanje deel 2 

 

Vervolg na de Hollandse snacks.. 

Op de camperplek in de buurt van Malaga bleven we even hangen om bij te komen van alle indrukken.  

Dean wilde graag in Marbella trainen, maar het bleek al snel dat het niet onze plek is. Het zien en gezien worden en het publiek, dat was niet ons ding en wij warren in ieder geval blij dat we deze omgeving weer snel konden verlaten. 

Malaga stond vervolgens op de planning, maar ook hier was het nog steeds een gekte door Pasen. Dus geen churros eten voor Heidy  want dit bezoekje skipten we om op zoek te gaan naar een tikkie rustiger camperplek langs de kust. Dat viel niet mee, aangezien de Spanjaarden ook vakantie vierden.  

 

Almeria 

Dan maar een langere rit maken en verder doorhalen. Dit bracht ons door landschappen die echt om te huilen waren, want rondom Almeria reden we door één grote plastic trechter. 

Zo ver je kan kijken, zag je alleen maar velden bedekt met plastic zeilen. Hier komen onder andere de komkommers en tomaten uit de supermarkt vandaan. Het aanzicht was echt vreselijk, maar toch vonden we hier in the middle of nowhere een camperplek.  

Waar we dachten dat we van de aardbodem afreden, was dit weer een plekje met een eigenaar om niet snel te vergeten. 

Naast de camperplekken hadden ze namelijk ook een geweldig restaurantje. Bij het zien vraag je je af of daar überhaupt iemand komt, maar we hebben er geweldig gegeten. We genoten van de kneuterigheid en vriendelijke mensen. En de volgende ochtend rijden we richting woestijn. 

 

De Tabernas woestijn 

Het enige stukje woestijn wat Europa nog kent en waar vroeger menig Western films zijn opgenomen. Een paar filmsets zijn nog intact gehouden en deze zijn te bezoeken. Dit willen wij natuurlijk graag zelf aanschouwen, aangezien we zijn opgegroeid met de oldschool cowboyfilms. 

De rit ernaartoe geeft weer een totaal ander uitzicht van wat we de afgelopen dagen hebben gehad en dat bevalt ons prima! 

Op de eerste set die we tegenkomen, was het erg druk en dat maakte ons een beetje somber. We rijden dus snel door.   

Maar bij de tweede set hadden we meer geluk. Hier valt het mee én kunnen we de camper op het terrein parkeren waar we ook overnachten. Want als we er dan toch zijn, dan gaan we ook slapen in de woestijn. 

Misschien een beetje toeristisch, maar in het stadje worden meerdere malen per dag cowboyshows opgevoerd en dat doen de acteurs te leuk! 

 

Wij genieten ervan, al is het allemaal in het Spaans. We verkennen de boel nog verder en herkennen sommige plekjes uit films! Ook drinken we er ene  in de saloon. 

Vooral als in de avond het stadje verlaten is, heb je echt de mooiste uitzichten. Wij vonden dit absoluut de moeite waard om op onze roadtrip mee te pikken! 

 

 

Richting de kust 

Vanuit de woestijn rijden we weer richting de kust. Deze afwisseling vinden we heerlijk en na een paar dagen binnenland zien we graag de zee weer. 

We vinden een camperplek direct aan zee waar je off grid mag staan en aan de vele campers te zien, zijn we niet de enige met dit idee. 

Het was heel relaxed met alle ruimte om te wandelen en even helemaal niets te ondernemen, behalve zwemmen en Rummikub avondjes te houden in de camper. 

 

Alicante 

Na 2 dagen verruilen we deze plek en rijden we richting Alicante waar ik in de buurt een camperplek heb gereserveerd voor 2 nachten. 

Deze plek werd er eentje waar we uiteindelijk véél langer zijn blijven hangen dan de bedoeling was, maar daar ga ik jullie in de volgende blog over bijpraten! 

 

To be continued…. 

10 reacties

 1. Els van Oorschot op 28 mei 2023 om 11:45

  Heerlijk weer om te lezen, lieve Heidy ??
  Liefs ?

  • Heidy van Megen op 29 mei 2023 om 08:01

   en altijd zo leuk dat je mee leest!
   lieve Els, dikke knuffel xx

   • Cassandra op 30 mei 2023 om 01:32

    Wat een geweldige reisverslagen maak je. Heerlijk om te lezen en om zo mee te genieten van jullie ervaringen;) Ik ben alweer nieuwsgierig naar je volgende update.
    Geniet er weer van met elkaar!! Groetjes aan de mannen en een knuffel voor Lucy!

    • Heidy van Megen op 12 juni 2023 om 06:25

     ahhh..,dankjewel voor je lieve reactie cassandra!
     dikke knuffel terug xx

 2. Karin op 29 mei 2023 om 14:28

  Héérlijk om zo mee te genieten ?

  • Heidy van Megen op 12 juni 2023 om 06:25

   dankjewel lieve Karin! super leuk dat je mee geniet! dikke knuffel!

 3. Anneliese op 30 mei 2023 om 14:51

  was weer erg leuk om te lezen! kan niet wachten op de volgende blog Heidy!!???

  • Heidy van Megen op 12 juni 2023 om 06:23

   dankjewel anneliese!
   leuk dat je meegeniet e nzal snel mijn volgende online zetten!

 4. Bianca van Meenen op 31 mei 2023 om 04:01

  Wat heerlijk om dit te lezen. Doe hier ook ideeën op. Ook ik wil in de toekomst die kant uit. Bedankt voor jullie input

  • Heidy van Megen op 12 juni 2023 om 06:23

   wát leuk bianca! we hebben genoeg inspiratie opgedaan en gaan zeker weer terug!
   dus komt nog meer aan;)
   zonnige groetjes!

Laat een reactie achter

Als eerste op de hoogte van de nieuwste berichten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading