wie wat waar deel2

20231023_121529_resized

Wie wat waar (deel 2)

 

Hoe ons Zweden avontuur begon hebben jullie in mijn vorige blog kunnen lezen.

In deze blog ga ik in op jullie vragen die binnen stroomden.

 

WAAR

Daar hebben jullie inmiddels antwoord op gekregen, maar hier zal ik wat meer over de ligging en omgeving vertellen..

Wij hebben ons plekje gevonden in een klein dorpje, midden Zweden. Hier heerst de rust,  is de natuur onze buurman en qua voorziening is er alleen een tankstationnetje met kleine buurtsuper.

Voor grotere inkopen, andere zaken of als we eens buiten de deur willen eten, moeten wij minimaal een half uur rijden. We hebben wel degelijk buren, maar doordat wij aan de bosrand wonen en een perceel hebben van 8000 m2. Zit daar ietwat afstand tussen?

De omgeving is adembenemend met zijn bossen en meren en de rit naar het stadje toe is al een cadeautje op zich.

       

 

WAT

Wij hebben het gekocht als vakantiehuisje, als uitvalsbasis, als een thuis voor onszelf en onze spulletjes. Om de kerst te vieren met elkaar of ons terug te trekken als we het reizen en de drukte beu zijn. Maar wij sluiten niet uit dat we ons daar permanent gaan vestigen.

De plek voelt namelijk zo goed en het is zo fijn om daar te zijn. We hebben volop inspiratie en ideeën om daar aan de slag te gaan en onze creativiteit erop los te laten. Eerst gaan we daar zelf verder vorm aan geven en daarna zullen we dit delen met de buitenwereld.

Sowieso vertoeven we ook nog regelmatig in Nederland, deze moederkloek moet natuurlijk haar jochie af en toe zien en samenzijn. Eddie staat ook in Nederland geparkeerd en het is fijn om hem als huisje te hebben voor wanneer we daar zijn. Of we pakken hem als we weer verder willen trekken.

Onze avonturen qua reizen stoppen dus zeker niet, maar we geven het alleen nu een andere invulling, door het af te wisselen met een vaste plek. Dat voelt voor ons veel beter.

 

WIE

Het plekje is voor nu echt voor onszelf. En natuurlijk voor Dean wanneer hij tijd heeft en kan komen. We willen het eerst zelf helemaal eigen maken, beetje klussen en genieten van wat we hebben.

Verder is er ook ruimte voor camper en caravanplekken en dit is dan ook ons doel voor de zomer. We willen ons huisje niet verhuren, maar we willen wel de ruimte en mogelijkheid bieden om mensen te ontvangen en te laten genieten van onze prachtplek. Door onze eigen camper ervaring weten we wat wij waarderen aan een plekje en dit willen we hier ook gaan vormen. Qua ligging is het een perfecte plek, je vindt hier rust en natuur maar ook tradities en bezienswaardigheden.

 

WAAROM

Waarom niet?! Wij zijn op een leeftijd dat je meer herinneringen hebt dan toekomst en die toekomst willen wij graag in volle vrijheid leven. Niet geremd door angst, een vast regime of klein denken. Wij ervaren alle pieken en dalen, maar pakken wel alle uitdagingen aan en willen het in ieder geval hebben geprobeerd.

Ons eigen droomleven leven, dát is wat we doen. Voor ons is dat een plekje met veel ruimte voor onze hobby’s en de natuur om ons heen. Ook al vinden we het reizen prachtig en is de vrijheid onbetaalbaar.

Dit hoopten we tijdens het reizen dan ook te vinden. Nederland is namelijk niet onze plek om oud te worden en zo in vrijheid te leven. En kijk wat er op ons pad is gekomen!

 

Dus lieve mensen: droom, leef en doe. Hoe groot of klein deze dromen ook zijn!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11 reacties

 1. Jacquelien op 9 november 2023 om 13:59

  Wat een plannen en dromen ! ♥️
  Ik blijf meegenieten ! ??

  • Marion Huijsmans op 11 november 2023 om 13:42

   Wow wat geweldig toch, zoveel vrijheid ❤️
   En heerlijk dat je ons meeneemt in jullie avonturen
   Liefs Marion
   insta marion_vvv

 2. Esther en June op 9 november 2023 om 14:09

  Wat een vrijheid hebben jullie voor jezelf gecreëerd!! Het leven leven zoals het bedoeld is, op de manier die bij jullie past! Vrijheid is een inside job en het gevolg is dat je stappen maakt naar je droomleven en jezelf weer empowered!! Yeaahhh I love it! Voor de kerst snel terug en samen genieten daar!! Geniet. Liefs Esther en June

 3. Els van Oorschot op 9 november 2023 om 14:40

  Oh, lieve Heidy en Michel,
  wát een ontzettend fijne plek om jullie leven te leven, zoals jullie dat graag willen ? ❣️
  Liefs en veel woonplezier in Zweden ?? ?

 4. Ellis ‘vertellis’?? op 9 november 2023 om 15:10

  Ik snap helemaal dat jullie je daar gaan settelen en niet meer in Nederland.
  Wanneer jullie de camper plekken gaan verhuren, kom ik zéker langs! Én leuk om jullie weer te zien én…..rust!

  ?

 5. Sandra Knip op 9 november 2023 om 17:56

  Zo echt een gaaf plekkie hebben jullie daar zeg. Heerlijk elke keer frisse neus halen in bosrijke omgeving. Dit is toch echt een droom die uit komt. Ga er lekker van genieten en maak mooie herinneringen en neem ons af en toe mee in jullie avontuur. Een genot om naar te kijken.
  Liefs Sandra

 6. Sylvia op 10 november 2023 om 08:55

  Hey Heidy,

  Heel leuk om te lezen en jullie avonturen mee te volgen !

  veel plezier x
  groetjes, sylvia

 7. Con op 11 november 2023 om 07:35

  Jouw waarom … zo ontzettend herkenbaar!
  Leef je droom, welke droom dat ook is voor jou. En geniet ervan! En als ik je blog zo lees, doe je dat volop. Veel geluk in het mooie Zweden ?

 8. Friep en corry op 11 november 2023 om 09:28

  Mooi verhaal weer ???
  We kunnen er niks anders van zeggen dan
  Wauw wat een mooi plekje hebben jullie gevonden
  ??????????

 9. Annemiek op 11 november 2023 om 13:30

  Droom, leef en doe. zo herkenbaar, gooi die beren op de weg overboord. Oké in Zweden wel even alert blijven op echte beren ?
  Ik besloot binnen 1 uur tot emigratie, Lars had al een plan bedacht.
  Nooit zal je mij horen zeggen “had ik maar” Ik schat dat ik 50 terminale patiënten begeleiding heb gegeven. Nooit spijt wat ze hadden gedaan, wel van dingen die ze niet hadden gedaan.

  Leef jullie droomleven en neem ons mee in jullie verhaal ??

 10. Anneliese op 22 november 2023 om 17:08

  Wat een geweldig mooie plek!! wat héérlijk om jullie zo gelukkig te zien en over jullie reis en vrijheid te vertellen .. Wat geniet ik hier van. Ik ben wel meer gaan nadenken over hoe je verteld over vrijheid en er voor gaan. Ik zou ook zo graag meer willen dan dat ik nu heb en doe en beleef in mijn leven. Je bent een inspiratie Heidy! Liefs van mij??

Laat een reactie achter

Als eerste op de hoogte van de nieuwste berichten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading