witte chocolade cheesecake

deze taart kan ik echt dromen, want jeetje, wat heb ik deze al vaak gemaakt.
Thuis, op bestelling, of als cadeautje.
hij is zelfs te bestellen via mijn site, als je zelf geen zin hebt om de keuken in te duiken.
met de bodem kan je natuurlijk variëren evenals met de topping.
zo is gezouten caramel on top ook goddelijk en een bodem van oreo koekjes doet het ook fantastisch.
anyway, deze taart ga je zeker waarderen en je gasten ook.
het recept is voor 1 grote taart maar ik maak van dit recept ook vaak 2 kleintjes.
Hij kan overigens prima in de vriezer, zodat je eentje gelijk kan opsmikkelen en de andere voor de volgende visite kan bewaren.
al kunnen wij het ook prima met zijn drieën af met zo'n taartje;)
in dit recept gebruik ik de chocolade vanHomeChefs, voor chocoladeliefhebbers – homeChefNl
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 1 uur
Gang Nagerecht
Porties 8 personen

Equipment

  • bakvorm 24 cm (liefst met een randje onder)
  • Bakpapier
  • keukenmachine
  • pannetje
  • oven

Ingrediënten
  

  • 300 gram witte chocolade in stukjes
  • 300 gram bastogne koeken fijn gemalen
  • 125 gram roomboter ongezouten
  • 125 ml slagroom niet geklopt
  • 600 gram roomkaas
  • 3 stuks eieren
  • 100 gram suiker
  • decoratie, bastogne koekjes, witte chocokruim verkruimel wat bastognekoekjes, smelt wat witte chocolade of schenk r wat karamel over.

Instructies
 

  • verwarm de oven voor op 180 graden
  • vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier
  • smelt de boter en meng met de bastogne kruimel
  • doe in de springvorm en duw met de bolle kant van een lepel aan
  • bak de bodem 15 minuten in de oven, haal er uit en verlaag de temperatuur naar 130 graden
  • smelt de chocolade met de slagroom au bain marie
  • roer af en toe door en wanneer de chocolade half gesmolten is draai dan het vuur uit. (als witte chocolade te heet wordt wordt het kruimelig en moet je opnieuw beginnen)
  • klop ondertussen de roomkaas met de suiker glad
  • voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe
  • giet op het laatst langzaam het chocolademengsel toe en schenk dit over de taartbodem
  • bak de taart circa een uur.
  • het midden mag nog net trillen als je de vorm zachtjes schud.
  • laat de taart volledig afkoelen en zet de taart vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast.
  • decoreer de taart naar eigen inzicht.

Laat een reactie achter

Rating recept