oosterse wortel paprika soep
soep kan ik hier echt elke dag op tafel zetten, manlief is er namelijk verzot op.en door hem ben ik het ook gaan waarderen en meer gaan experimenteren, want elke keer dezelfde dampende kom tomatensoep gaat ook vervelen.en zo ontstond ook dit heerlijke pannetje. ik had geen zin om boodschappen te doen maar op zaterdag wilde ik toch een pan soep op tafel hebben.ik had nog een zak puntprika's en wortelen en zie hier.eentje die het delen waard is.
Equipment
- soeppan
- staafmixer
Ingrediënten
- 3 stuks puntpaprika zaadjes verwijderd en in kleine stukjes gesneden
- 1 stuks aardappel geschild en in kleine stukjes gesneden
- 2 stuks rode ui fijn gesneden
- 1 teentje knoflook
- 6 stuks grote wortelen schoongemaakt en in kleine schijfjes gesneden
- scheutje olijfolie
- peper
- 2 bouillonblokjes
- 2 pakjes kokosmelk
- 1 eetlepel curry madras kruiden
- 1 liter water ongeveer
Instructies
- verhit de pan en fruit de ui met de knoflook op matig vuur.
- voeg de aardappel en de paprika toe en bak nog even mee.
- doe nu de wortel en de madras kruiden er bij en bak onder regelmatig roeren nog even.
- voeg water toe, ik heb en liter opgeschreven, maar zorg dat de ingrediënten net onder staan.later water bijvoegen kan altijd nog.
- voeg de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.laat dit op laag vuur nog 20 minuutjes door koken.
- voeg de kokosmelk toe en pureer als tot een glad geheel met de staafmixer. is de soep te dik kan je nog iets water bijvoegen.
- zet nog even terug op het vuur en voeg naar smaak zout en peper toe.
- hou je van pittig kan je er een rood pepertje aan toe voegen.of nog een tintje exotischer wat geraspte gember.
Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?
Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:
Homemade Heidy
info@homemadeheidy.nl