Go Back

Aardappelpasteitjes

Dit te makkelijke bladerdeeg hapje doet het geweldig bij een kom soep of op zaterdagavond op de bank met netflix aan.
Vullende en zo smaakvol dat ik deze graag met jullie deel.
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Tussendoortje

Equipment

  • Bakplaat
  • Bakpapier

Ingrediƫnten
  

  • 250 gram kruimige aardappels geschild en gekookt
  • 250 gram zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 3 lente ui fijn gesneden
  • handje dragon fijn gesneden
  • 1 ei, los geklopt
  • Zout
  • Peper
  • Nigella zaad
  • 8/10 plakjes diepvriesbladerdeeg ontdooid

Instructies
 

  • Wanneer de aardappels zijn afgekoeld snij je ze in kleine stukjes.
  • Doe in een andere kom de geitenkaas, oregano, lent ui en peper en zout toe en meng dit door mekaar.
  • Voeg de aardappels en dragon toe en meng alles goed.
  • Verwarm de oven op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Maak van de vulling balletjes en verdeel dit over de bladerdeegplakjes.
  • Vouw de punten van het bladerdeeg naar het midden en knijp ze samen. Dit hoeft heus niet perfect.
  • Bestrijk de pakketjes met het losgeklopte ei en bestrooi ze met de nigellazaadjes.
  • Bak ze in circa 25 minuten goudbruin.