Yasmin's pasteitjes

dit receptje komt, zoals de naam al aangeeft, van mijn vriendin Yasmin.
zit niets van mij bij, behalve dat ik ze hier veelvuldig maak.
altijd als ze op visite komen neemt ze wel wat lekkers mee, zoals laatst deze pasteitjes, nu heb ik al verschillende recepten van haar die ik hier maak maar deze pasteitjes zijn favoriet hier in huis.
met toestemming mag ik dit heerlijke recept nu ook met jullie delen en ik weet zeker dat jullie er net zo blij van worden als wij hier doen.
hier staan ze vaak in het weekend op tafel, als snack bij een film, bij een kom soep, of gewoon koud, als snelle hap.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 15 stuks

Equipment

  • oven
  • Bakpapier

Ingrediënten
  

  • 1 stuks grote dubbele kipfilet
  • 5 tenen knoflook
  • 4 stuks pimentkorrels
  • 3 stuks citroenblad
  • 1 stuks ui fijn gesneden
  • 1 stuks winterpeen in kleine stukjes
  • 1 stuks zoete aardappel geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 3 theelepel hindoestaanse massala poeder
  • 1 stuks bouillonblokje
  • peper & zout
  • 1 á 2 pakjes bladerdeeg
  • 1 stuks ei
  • olijfolie

Instructies
 

  • kook de kipfilet met de pimentkorrels, 4 tenen gepelde knoflook en citroenblad
  • pluk de kipfilet wanneer deze gaar is en prak de knoflook er doorheen. gooi de pimentkorrels en citroenblad weg.
  • bak de ui met 1 teen fijn gesneden knoflook in de pan met wat olijfolie en voeg dan de kip toe.
  • voeg de zoete aardappel, winterpeen en kruiden toe en bak op laag vuur mee.
  • vermaal het bouillonblokje en doe er bij, voeg wat peper en zout toe.
  • laat alles op laag vuur even goed mengen en garen.
  • laat de vulling iets afkoelen en leg ondertussen de vellen bladerdeeg uit.
    (je haalt ongeveer 15 a 20 stuks met deze vulling.)
  • leg op elk vel bladerdeeg een hoopje vulling en vouw deze dicht in een punt, als een flap. duw de randjes aan met een vork en bestrijk de bovenkant met geklutst ei.
  • leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • bak ze in een voorverwarmde oven op 200 graden in 20 a 25 minuutjes goud bruin.

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading