zoete aardappel soep
er gaat toch niets boven een heerlijk dampende kom soep met deze druilerige dagen.en daarom heb ik er weer eentje voor jullie uitgewerkt. lekker variëren en elk weekend een ander soepje hier op tafel, ik hou d'r zo van!gezelligheid, een grote pan op tafel, heerlijk brood er bij, goede gesprekken en het weekend gevoel is optimaal.doen jullie mee!
Equipment
- staafmixer
- grote pan
Ingrediënten
- 2 stuks uien in grove stukken
- 1 stuks rode ui in grove stukken
- 2 kilo zoete aardappel geschild en in grove stukken
- 3 teentjes knoflook gepeld en in stukjes gehakt
- 2 theelepels oregano gedroogd
- 1 theelepel kurkuma
- 1 stuks bouillonblokje
- 1 liter water
- zwarte peper gemalen en zeezout
- geitenkaas naar wens verkruimeld.
- 1 theelepel chiliflakes als iets pit je voorkeur heeft.
- 1 dosis liefde
Instructies
- zet de pan op het vuur en doe er wat olijfolie in. voeg de uien toe en bak een paar minuten glazig, laat ze niet bruin worden. voeg vervolgens de knoflook toe en fruit en minuutje mee.
- voeg de zoete aardappel en kurkuma toe en bak 5 minuutjes zachtjes mee.
- voeg het water toe en het bouillonblokje, breng aan de kook en laat een half uurtje zachtjes koken.
- voeg de oregano en eventueel chilivlokken toe en pureer alles glad met de staafmixer.
- breng op smaak met de peper en zout en laat nog even pruttelen.
- dien op in kommetjes en verkruimel de geitenkaas er over.
- eventueel wat nacho's verkruimeld als extra croutons.
Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?
Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:
Homemade Heidy
info@homemadeheidy.nl